HEKLANJE

Mobilni telefoni mogu biti opasni za vaše zdravlje

TEMU APP 100 E KUPON

Mnogi ljudi danas koriste mobilne telefone zbog dodatne pogodnosti koju nudi kada je u pitanju komunikacija. Moram priznati da se čak dezorijentiram kad slučajno ostavim mobitel svaki put kad izađem iz kuće da odem negdje drugdje. Osjećam se zabrinuto jer mrzim propuštati važne pozive i poruke. Ali tko bi rekao da ovi kompaktni i praktični uređaji predstavljaju opasne nuspojave za naše dobrobit.

Čini se da postoje određene studije koje pokazuju da korištenje ovih mobilnih uređaja može biti štetno za naše zdravlje, posebice za djecu. Ova su otkrića proučili zdravstveni stručnjaci kako bi nas upozorili na štetne učinke koje ti mobiteli imaju na naše zdravlje.



Mobilni telefoni emitiraju elektromagnetske signale ili radio frekvencije (RF) slične onima u mikrovalnim pećnicama. Znanstvenici su otkrili da ti prijenosi oštećuju stanice u našem tijelu. Zračenje mobitela može na neki način dopustiti nesigurnim toksinima i proteinima da prođu kroz barijeru između krvi i mozga.

Druge studije pokazuju da korištenje mobitela smanjuje sposobnost koncentracije i računanja. Čak uzrokuje oštećenje dijelova mozga koji su odgovorni za učenje i pamćenje. Utvrđeno je da djeca koja su izložena korištenju mobilnih telefona ili žive blizu područja gdje se nalaze odašiljači mobilne telefonije najvjerojatnije neće dobro napredovati u školi. To je zato što prijenos putem mobitela prekida učenje i pamćenje. Uzrokuje da se lako zaboravi i zbuni.

Također se vjeruje da izloženost takvim frekvencijama zapravo dugoročno može uzrokovati trajno oštećenje mozga. Dječji živčani sustav je još u razvoju i oni su najosjetljiviji na ova zračenja. Handsfree setovi su još štetniji jer se čini da ispuštaju više smetnji moždanih valova u usporedbi s običnim ručnim računalima. Postoje čak i studije koje ukazuju na neizravnu povezanost korištenja mobitela s Alzheimerovom bolešću, demencijom, pa čak i rakom.

No unatoč ovim nalazima, populacija korisnika mobilnih telefona nastavlja rasti milijunima svake godine. To je vidljivo iz činjenice da tvrtke nastavljaju pružati nove inovacije kako bi bolje služile potrebama korisnika. Što se tiče zdravstvenih opasnosti koje predstavlja, na vama je da odvagate što je važnije, pogodnost koju nudi ili neugodnost zaraze nekom bolešću.

Izradite kreditnu strategiju

Ovaj članak će vam pomoći objasniti kako biste trebali izgraditi kredit, posebno ako nemate nikakav kredit. Kredit je nešto što

Pogled na bodybuilding kao sport

Natjecateljski bodybuilding je sport u kojem sportaši pokušavaju razviti i održati savršeno mišićavo tijelo. Dok natjecatelji u bodybuildingu pokazuju svoju