HEKLANJE

Mogu li doista tržiti iz svoje zone udobnosti?

TEMU APP 100 E KUPON

Autorska prava 2006 Marketing On The Playground (TM)

Da, možete prodavati iz svoje zone udobnosti. Sve se vrti oko dopuštenja, stila učenja i tvrdnji gdje vam je najudobnije…usput, tu dolazi dopuštenje. Mnogi od nas su dovedeni do uvjerenja da moramo izaći iz svoje zone udobnosti kako bismo plasirali svoje poslovanje . Želio bih transformirati tu misao upravo sada.



Nevjerojatno je što će se dogoditi kada si date dopuštenje da stojite u svojoj zoni udobnosti. Automatski ćete se početi širiti i da, možda ćete biti toliko uzbuđeni da ćete htjeti isprobati nove stvari.

Dakle, koja je vaša zona udobnosti? Evo kratke vježbe koja će vam pomoći da prepoznate savršenu točku za iskorak.

Izvadite prazan list papira. Uzmite olovke u boji, markere, bojice ili običnu olovku ako želite. Postoji jedno pravilo. Ne možete napisati ništa što vam se ne sviđa i ono u čemu niste dobri.

Počni pisati:

– stvari koje vam donose energiju

– stvari u kojima uživate i vještine koje imate

– stvari koje ljudi govore o vama i vašoj stručnosti



– što ste čuli od svojih klijenata

– darove koje dijelite s drugima

– kako ste pomogli onima s kojima ste povezani



U prethodnom tečaju govorili smo o perspektivi vaše marketinške definicije. Sada razgovarajmo o perspektivi vašeg pristupa. Postoje dva načina na koja možete razmišljati o ulasku u marketinšku akciju. Možete proći kroz vrata s oznakom “Marketing, slijedi me” ili možete proći kroz druga vrata s oznakom “Prvo moja zona udobnosti, a zatim moji odabrani marketinški koraci.”

Evo primjera:

Mogao bi mi netko predložiti, nazvati 3 udruge poduzetnika dnevno i ispričati im o svom poslu. Mogao bih reći: “To je dobra ideja, ali mislim da ću to učiniti iz svoje zone udobnosti. Kontaktirat ću nekoga za koga znam da je uključen u udrugu, pitati mogu li me upoznati s odgovornom osobom, nazvati i pitajte ih žele li međusobno razgovarati o poslovanju kako bi vidjeli postoji li veza. Vidite, volim čuti o drugim poslovima i uspostaviti ugodne veze. Moja zona udobnosti u ovom primjeru bio je “topli” poziv, koji je netko drugi, poveži me i moj marketing udobnosti tražio je da podijelimo razgovor o njihovom i mom poslu umjesto da im ‘pričam’ o svom poslu kao prvom dijelu razgovora.



Svaka osoba ima svoju zonu udobnosti i svoj stil. Svi smo jedinstveni. Opet biramo različite poslovne putove; nositi različitu odjeću; voziti različite automobile; imaju različita stajališta – naš marketinški pristup trebao bi biti jednako jedinstven. Marketing iz vaše zone udobnosti sve je u vezi s pravim odabirom za vas. Budući da smo svi različiti, identificirajmo što je jedinstveno u vašem ili vašem pristupu.

Navedite 3 načina na koje ste jedinstveni. Evo nekoliko ključnih točaka o kojima treba razmišljati dok sastavljate svoj popis.

– Ne uzimajte svoj stil, vještine i strasti zdravo za gotovo. Ne rade svi ono što vi radite.

– Ako vam je teško zapisati ovo, pitajte prijatelja ili rođaka: “Vidite li nešto jedinstveno u mojoj vještini ili hobiju?”

– Kakve veze jedinstveno ima s marketingom? To je veliki dio u vašem razlikovanju od vaše konkurencije.

Sada kada znate što vas čini jedinstvenim, koja su 2 kreativna načina na koja možete napraviti ugodan marketinški pristup?

U svima nama postoji marketinški stručnjak – samo je pitanje identificiranja prave, autentične marketinške osobe unutar VAS.

Kako dobiti besplatne stvari

Stvarno možete dobiti besplatne stvari, ali da, ponekad postoje i neki uvjeti. Na primjer, kad smo bili u Universal studiju,

Poslovni web imenici

Važan alat u organiziranju i predstavljanju mnoštva web stranica dostupnih na internetu je korištenje imenika – alternative tražilicama koje povezuju