HEKLANJE

Može li kreditno savjetovanje doista pomoći?

TEMU APP 100 E KUPON

Ako imate veliki dug i u nevolji ste, vjerojatno ste čuli izraz “kreditno savjetovanje”, ali razumijete li što je to? Često se ovaj izraz koristi u istoj rečenici kao pregovaranje o dugu ili namirenje duga, ali zapravo je to potpuno drugačiji proces. Uz kreditno savjetovanje zapravo ćete raditi s profesionalnim kreditnim savjetnikom kako biste otplatili svoj dug u nižim, mjesečnim ratama koje si možete priuštiti.

Ljudi koji će najvjerojatnije trebati kreditno savjetovanje su oni koji primaju uznemirujuće telefonske pozive od inkasatora računa ili čiji su računi otišli agencijama za naplatu. Ako mislite da biste mogli imati koristi od korištenja usluge poput ove, pročitajte dalje kako biste saznali najbolji način suradnje s tvrtkom za kreditno savjetovanje.



Prvo, morat ćete moći pronaći dobru tvrtku za kreditno savjetovanje i ne postati žrtva jedne od brojnih prijevara kreditnog savjetovanja koje postoje. Započnite izbjegavanjem svih oglasa koji vam obećavaju brza rješenja za vaše kreditno izvješće. Ne postoji takva stvar. Umjesto toga, potražite pouzdanu tvrtku koju je akreditirao Consumer Credit Counseling Services.

Zatim ćete se morati sastati s profesionalnim kreditnim savjetnikom i dati mu sve pojedinosti o svom dugu. Nemojte pasti u iskušenje da bilo što izostavite jer će oni trebati informacije kako bi izradili plan ponovne otplate napravljen samo za vas.

Sada možete sjesti i dopustiti svom profesionalnom kreditnom savjetniku da radi za vas. Oni će kontaktirati sve vaše vjerovnike i obavijestiti ih da pokušavate napraviti plan koji će vam omogućiti otplatu dugova. Oni će raditi sa svima njima i koordinirati raspored otplate s kojim možete živjeti. Mnogo puta će moći sniziti vaše kamatne stope kako bi omogućili niža plaćanja.

Neke usluge kreditnog savjetovanja nude sustav upravljanja dugom. Što je? Umjesto da sami plaćate sva plaćanja, imat ćete mogućnost podnošenja jednog paušalnog iznosa kreditnom savjetovalištu i oni će to učiniti umjesto vas. Ovdje treba upozoriti: bilo je slučajeva da su usluge kreditnog savjetovanja kasnile s uplatama svojih klijenata, a ako se to dogodi, vaše će kreditno izvješće zbog toga trpjeti. Znajući to, svakako temeljito provjerite tvrtku, provjeravajući reference, prije nego što se prijavite za njihov program upravljanja dugom.

Koliko ćete platiti za sve ove usluge? Ugledna služba za kreditno savjetovanje naplatit će vam samo malu naknadu, negdje oko četrnaest dolara mjesečno. Ako traže puno novca unaprijed, možda vam nisu u srcu. Pripazite na potencijalne prijevare.

Također biste trebali biti svjesni da rad sa uslugom kreditnog savjetovanja može naštetiti vašem kreditnom izvješću. Međutim, dobro prevagne zlo. Uostalom, puno je lakše objasniti pošteni pokušaj da dovedete svoje financije u red nego objasniti bankrot ili kreditno izvješće puno otpisa.

Njega osjetljive kože

‘Njega osjetljive kože’ vođena je nekoliko osnovnih pravila. No, čak i prije nego što se udubimo u pravila njege osjetljive

KAKO FINANCIRATI PUTOVANJA?

Nekako svi koji su pred kraj školovanja otvaraju si pitanja što sa životom i kako dalje. Osnovna želja je osamostaliti

Postati Online Trump

Tehnologija je revolucionirala poslovni svijet kakvog poznajemo. Danas prosječni Joe u ruralnom Tennesseeju može zaraditi radeći više od očeve proizvodnje