HEKLANJE

Osnove financijskog planera

TEMU APP 100 E KUPON

Što je financijsko planiranje i zašto je ono ključno za vas.

Čak i ako ne mislite da ste financijski planer, bolje da brzo počnete tako razmišljati. U Sjedinjenim Državama postoji otprilike 5,6 milijuna ljudi koji su ili sami stekli milijunaši ili su financijski neovisni. I što je tako teško za povjerovati u toj statistici, pitate se? To je zato što je to samo oko 5% američke populacije.



Preostalih 95% američke populacije (ovdje govorimo o 106,4 milijuna ljudi!) ne samo da nisu bogati, već se većina njih suočava s financijskim katastrofama, bilo zbog lošeg financijskog planiranja ili neumnog trošenja!. Zbog toga biste trebali početi razmišljati kao financijski planer. Financijsko planiranje nije tako komplicirano, a može napraviti veliku razliku u vašem životu.

Kao što izreka kaže, “neuspješno planiranje je planiranje neuspjeha”. Uglavnom se isto može reći ako ne planirate dobro svoje financije, nije važno imate li visoke prihode, i dalje su vam potrebne vještine financijskog planiranja, kako biste bili u stanju štetnosti i osigurali da će vaš život biti financijski osiguran .

Činjenica je da financijsko planiranje nije opcija, većina nas treba razmišljati unaprijed već danas, a trebali biste odmah vježbati svoje vještine financijskog planiranja kako biste u budućnosti uživali u novcu koji zaradite danas.

Osnove financijskog planiranja su držati sve svoje financije u redu, ovo je vrlo osnovni savjet, u redu. Međutim, češće nego ne, radije bismo se koncentrirali na druge stvari u životu kao što su zdravlje, studij, posao i drugo.

Razmislite o stvarima koje želite postići u životu i o tome kako ćete to postići, financijski planer uvijek postavlja svoje ciljeve i unosi neki red u svoje misli prije nego što počne stvarno pokretati kotače. Financijsko planiranje može uključivati kupnju kuće, plaćanje školovanja vaše djece i razmišljanje o mirovinskom fondu.

Financijsko planiranje pomoći će vam da iskoristite svoju trenutnu plaću i svoju ušteđevinu da počnete raditi na programu koji će vam pružiti mir na financijskoj razini, financijski planer će isplanirati proračun u skladu s proračunskim izdacima svakog kućanstva i sastaviti plan štednje , to će vam pomoći da svoj novac potrošite mudro i učinkovito.

Financijski planer će razmisliti o ulaganju ušteđevine u investicijsko sredstvo koje donosi veće povrate od uobičajenog bankovnog računa, to će dodati nešto snage vašoj ušteđevini i pomoći vam da postignete svoje financijske ciljeve u kraćem vremenskom razdoblju.



Započinjanjem planiranja mirovine sada (ne kasnije!), možete procijeniti koliko će vam novca trebati da održite svoj trenutni način života i odakle će taj novac doći. Mnogi ljudi, posebno oni koji su tek počeli raditi, uvijek ostavljaju svoje planiranje mirovine u drugi plan iz razloga kao što su “Tek sam počeo raditi” i “Oh, još sam mlad”.

Mnogi, međutim, ne shvaćaju da ako rano počnete štedjeti za mirovinu, moći ćete štedjeti i uložiti više zahvaljujući čaroliji “složenih kamata”, pod uvjetom da svoju ušteđevinu uložite mudro. Možda ne morate čekati do 65. godine da biste otišli u mirovinu. Koliko znate, do 40. godine možda ste već dosegli svoju financijsku neovisnost i ne morate brinuti o ranom ustajanju da biste radili ili raditi do kasnih sati jer postoje rokovi koje morate ispuniti.

Zašto nas svrbi?

Kad smo zauzeti poslom, odjednom nas počinju slatko svrbjeti ruke, noge ili leđa. Čini se da postoji mnogo stvari koje