HEKLANJE

Osnovni ispravci fotografija u Photoshopu Cs

TEMU APP 100 E KUPON

Dobrodošli u cadillac pojačivača fotografija: Photoshop CS!

Retuširanje u Photoshopu može biti povjetarac… ali ne dok ne naučite kako. Program Photoshop CS tako je moćna aplikacija da biste mogli potrošiti godine samo na svladavanje osnova.



Većina nas, međutim, zapravo ne treba magisterij iz Photoshopa. Ono što većina nas želi je fleksibilnost, cjelovitost i veliki izbor izbora koje Photoshop pruža.

Pogledajmo ukratko neke od najosnovnijih ispravaka fotografija u Photoshop CD-u, one koje ćete stvarno trebati. Ovo su prvi koraci koje preporučuju stručnjaci, a predstavljaju proces koji primjenjuju na svakoj fotografiji:

1- Prvo i najvažnije, umnožite svoj izvornik i radite samo na kopiji.

Na taj način, ako nešto pođe po zlu, uvijek ćete imati original. Ovo je sjajna navika koju treba steći.

2- Zatim, osigurajte ispravnu rezoluciju. Dvije su osnovne kategorije “razlučivosti” u računalnoj grafici: razlučivost monitora i razlučivost slike.

Razlučivost slike varira od niske (oko 72 piksela po inču ili “ppi”) do visoke (sve od 300 ppi ili veće). Naravno, što je veća razlučivost, veća je datoteka.

Da biste promijenili razlučivost svoje fotografije, kliknite “Slika”, zatim “Veličina slike”. U donjem lijevom kutu koji se pojavi upišite željeni ppi, na primjer 300 ppi. (Vjerojatno ćete u ovom trenutku htjeti promijeniti veličinu. To je u redu, i dalje ćete zadržati ppi koji ste odabrali.)



3- Upotrijebite alat za izrezivanje ( ) iz kutije s alatima kako biste oblikovali svoju sliku onako kako želite.

Mnogi ljudi ne primjećuju opcije širine i visine ispod gornjeg izbornika, ali to je vrlo zgodna značajka.

Ponekad imate točnu mjeru koju trebate ispuniti; umjesto da petljate s brojevima nakon izrezivanja, ispravan je način umetanje širine i visine odmah nakon klika na alat za izrezivanje, a zatim izrezivanja, dijagonalno povlačeći prema dolje mišem. Primijetit ćete da se točne mjere pojavljuju bez problema.



4- Eksperimentirajte sa svojim automatskim podešavanjem značajki. Kliknite na “Slika” u gornjem izborniku, zatim na “Prilagodbe”. Vidjet ćete opcije za automatske razine, kontrast i boju. Nakon što ih isprobate, možete krenuti naprijed i izbrusiti poliranje, ako želite.

Također možete pokušati Slika> Prilagodbe> Sjena/Isvijetli (ili “Varijacije”). Bit ćete iznenađeni raznolikošću unaprijed postavljenih opcija.

Kao što možete zamisliti, postoje beskrajne varijacije na teme predstavljene ovim osnovnim koracima i izborima napravljenim u njima.



No Photoshop se proširuje mimo njih i izlazi u onostrano, nudeći neograničenu paletu i svemir mogućnosti.

Vaš jedini problem bit će kako se otrgnuti.