HEKLANJE

Osnovni savjeti za njegu stopala tijekom cijele godine

TEMU APP 100 E KUPON

Nema ništa goreg od izuvanja cipela i izlaganja grubih ispucalih peta, kurjeg oka, čukljeva i žuljeva. Noge nas svakodnevno nose mnogo kilometara i zaslužuju poseban tretman nakon dugog dana. Slijedi nekoliko osnovnih savjeta kako pripremiti svoja stopala za cjelogodišnju izloženost, a ne samo za proljetne ili ljetne sandale.

1) Žuljevi, kurje oči i čukljevi, o Bože! Te cipele sa šiljatim prstima su slatke i u stilu, ali vaša stopala jako pate. Mnoge bolesti stopala su posljedica zanemarivanja i zlostavljanja. Prema APMA-i, sve tri bolesti stopala mogu se pomoći ili spriječiti nošenjem odgovarajuće obuće, što je ono što bi mi moja baka uvijek iznova govorila… malo je reći da nisam slušala. American Podiatric Medical Association (APMA) predlaže korištenje krema bez recepta (izbjegavanje kiselih pripravaka) i proizvoda za piling na kurje oči. Mjehur se ne smije razbijati, ali ako je slomljen, operite ga sapunom i vodom; nanesite antiseptičku mast i pokrijte kako biste spriječili infekciju. Čukljevima se može pomoći nošenjem cipela koje imaju široku kutiju za prste i savjetovanjem s podijatrom. Ako bolujete od dijabetesa, posavjetujte se sa svojim liječnikom ili podijatrom kako biste odredili najbolji način njege svojih stopala.



2) Pobrinite se da vaša stopala ostanu čista pranjem i sušenjem između nožnih prstiju i pazite da ih dobro osušite kako biste spriječili stvaranje bakterija i gljivica, koje rastu u vlažnim područjima. Uvijek dajte svojim cipelama vremena da se prozrače i osuše između nošenja, a upotreba malo pudera za stopala može pomoći da stopala ostanu suha.

3) Ako imate atletsko stopalo ili bilo koje drugo gljivično stanje, Dr. Scholls Foot Center predlaže da NE KORISTITE PONOVO svoj ručnik tijekom liječenja jer bakterije mogu ostati u stanju mirovanja do 4 tjedna. Sportska stopala mogu se zaraziti u područjima bazena, teretanama i bilo gdje gdje će bosa osoba doći u kontakt, kao što je svlačionica.

4) Ako sami radite kućnu pedikuru, pokušajte potopiti stopala oko 10 minuta u 1 šalicu Epsom soli ili morske soli na 2 galona vode u kadi za stopala. Izvrsna metoda za omekšavanje kože, uklanjanje neugodnih mirisa i ublažavanje umornih bolnih stopala. Također možete potopiti cijelo tijelo u epsom sol i istovremeno njegovati stopala.

5) Koristite proizvode za piling kako biste spriječili ili uklonili tvrdu kožu sa stopala. Na tržištu postoje razne vrste tretmana za piling stopala, kamena plovućca i turpija. dok ste u kadi istrljajte stopala i pete svojim omiljenim pilingom za tijelo kako bi ostali meki i glatki.

6) Uzmite svoj osobni alat za pedikuru jer neki saloni niže razine koriste iste alate za sve. Za kućnu pedikuru, obavezno operite alate antibakterijskim sapunom kako biste se riješili svih bakterija koje se mogu stvoriti prije ponovne uporabe.

7) Ponekad će lak popucati ili se oljuštiti prije sljedeće pedikure, a to možete popraviti korištenjem vlastitog laka kako biste između posjeta mogli popraviti nožni prst ili dva. Počela sam koristiti svoj lak jer se lak trlja s mog dječjeg nožnog prsta kada nosim zatvorene cipele i lakše je dodirnuti jedan prst nego skinuti lak i ponovno lakirati svih deset kada se presvlačim u otvorene cipele.

8) Ako imate vrlo suhu kožu, koristite ultra hidratantni losion ili kremu za stopala. Nanesite nakon kupanja ili tuširanja, a zatim stavite čarape na stopala, što će ih ujutro učiniti dodatno glatkima i vlažnima te spremnima za sandale s otvorenim prstima.



9) Kada nosite otvorene sandale, japanke ili idete bosi na plažu, koristite kremu za sunčanje na vrhu stopala. Ne zaboravite se ponovno nanijeti nakon izlaska iz vode.

10) Počastite svoja stopala masažom, kod kuće ili u profesionalnom salonu. Stopala nas svakodnevno nose mnogo kilometara i zaslužuju poseban tretman.

Ne zaboravite da vaša stopala mogu izgledati sjajno tijekom cijele godine uz malo njege i odgovarajuću obuću. Vaša stopala su ključ vaše mobilnosti i briga o vašim stopalima danas spriječit će probleme u budućnosti.



Visoka tehnologija iz Koreje: Kia EV6

Kia s novim EV6 predstavlja kako će izgledati restrukturiranje marke za njezinu elektrificiranu budućnost. Korejci predstavljaju model s velikom kilometražom,