HEKLANJE

Otplata dugova studentskom kreditnom karticom

TEMU APP 100 E KUPON

Upis na koledž istovremeno je uzbudljiv i zastrašujući jer je to početak vašeg putovanja u odraslu dob. Fakultet zapravo otvara mnogo mogućnosti kao što je mogućnost da konačno možete živjeti neovisno od svojih roditelja, a zatim i mogućnost proračuna vlastitog mjesečnog džeparca koji vam šalju roditelji. Većina roditelja otvara račun kreditne kartice na ime svoje djece ili im daje drugu karticu na svom osobnom računu kreditne kartice. Roditelji to čine u iščekivanju neke buduće hitne situacije s kojom bi se njihova djeca mogla susresti ili ako ikada nisu uspjeli poslati svojoj djeci mjesečni džeparac, barem kartica može pomoći njihovoj djeci u kupnji za neke od njihovih potreba u međuvremenu.

Druga financijska pomoć dostupna studentima je studentska kreditna kartica koja se izdaje na njihovo ime.



Što je studentska kreditna kartica?

To je vrsta kreditne kartice koja je namijenjena srednjoškolcima i studentima. Ove kartice funkcioniraju na isti način kao i sve kreditne kartice koje izdaje bilo koja financijska institucija. Međutim, oni imaju nekoliko ograničenja.

Neka od ograničenja su sljedeća:

1. Neki izdavatelji zahtijevaju da roditelj ili staratelj supotpiše što znači da se roditelji studenta moraju složiti da budu jamac u slučaju da student ne otplati dio ili cijeli nepodmireni dug po kreditnoj kartici. To je u određenom trenutku korisno jer će roditelji imati kontrolu nad ograničenjem raspoloživog kredita koji će dati svojoj djeci.

2. Studentima se daje mnogo niži kreditni limit. Izdavatelji su svjesni da studenti imaju vrlo ograničene izvore sredstava, stoga nude i niži kreditni limit. Osim toga, studenti još nemaju nikakvu kreditnu povijest pa izdavatelji nemaju nikakvu osnovu u pogledu sposobnosti otplate dugova. Osiguran je niski kreditni limit kako bi studenti počeli graditi vlastite kreditne rezultate i istovremeno ograničiti rizik od gubitka izdavatelja kreditne kartice.

3. Kamate predviđene za studentske kreditne kartice mnogo su veće. Ovo je način na koji izdavatelj smanjuje rizik od gubitka. Veća kamata pruža način izdavateljima kreditnih kartica da rasporede gubitke na cijelu populaciju studentskih kreditnih kartica.

Zašto su studentske kreditne kartice važne?



Studentske kreditne kartice nude velike pogodnosti ako i samo ako je korištenje kreditne kartice odgovorno. Studentska kreditna kartica može pomoći u učenju studenata odgovornosti i upravljanju novcem. Učenje o prednostima izgradnje dobrog kreditnog rejtinga važno je kako bi se studentima pomoglo da shvate značajnu ulogu koju će kreditna povijest igrati u svim njihovim budućim nastojanjima.

Prije potpisivanja bilo kojeg zahtjeva za kredit ili ugovora, student mora shvatiti da je u potpunosti odgovoran za plaćanje računa. Evo nekoliko pravila upravljanja kreditnom sposobnošću koja će vas voditi u izbjegavanju budućih problema s kreditnom karticom:

1. Pokušajte pažljivo pročitati sve informacije napisane na prijavi, a posebno sitnim slovima jer su neke od važnih točaka prijave navedene tamo.



2. Prije nego što potpišete kreditnu karticu, pokušajte razmotriti druge mogućnosti poput debitnih kartica. Za debitne kartice, novac se izravno oduzima s vašeg tekućeg računa, tako da ne možete potrošiti više od uplaćenog iznosa.

3. Budite sigurni da ćete, kada podnesete zahtjev za kreditnu karticu, moći otplatiti dug ili ćete se u protivnom jednostavno podvrgnuti sve većem gomilanju kamata koje će vas proganjati čak i nakon što diplomirate. Imajte na umu da kada su u pitanju kreditne kartice, jednostavno nije moguće pobjeći od duga.

4. Za vaše dobro, izbjegavajte impulzivnu kupnju koja maksimalno troši vašu kreditnu karticu.



5. Koristite svoju kreditnu karticu samo u hitnim slučajevima. Ako planirate koristiti svoju kreditnu karticu za otplatu odmora za proljetne praznike, budite spremni platiti cijenu jer će ona sigurno biti viša od svih valova koje ste doživjeli na plaži.

6. Kako biste izbjegli iskušenje, puno je bolje da ne nosite uvijek svoju kreditnu karticu. Ponesite ga sa sobom samo ako postoji neka važna novčana nužda.

7. Uvijek pokušajte rano platiti svoje račune kako biste ostale troškove sveli na minimum. Osim toga, neke banke daju popuste za prijevremenu uplatu što vam omogućuje dodatnu uštedu.

I na kraju, mudro korištenje vaše studentske kreditne kartice može vam pomoći u uspostavljanju snažne kreditne povijesti koja može dovesti do dobrih hipotekarnih stopa i nižih stopa na neke od budućih zajmova za koje ćete se vjerojatno prijaviti, poput zajmova za automobile, stambenih zajmova i drugih vrsta zajmova.

Kako spavaju ribe?

Kad neko vrijeme promatramo akvarije u svojim domovima, vidimo da naše ribe nikad ne zatvaraju oči i u stalnim su

Zašto je smijeh dobar?

Prema statistikama, osoba se u prosjeku smije oko minute dnevno, ali preporučuje se najmanje deset. Moramo provoditi više vremena smijući