HEKLANJE

Pisanje članaka i osnove marketinga članaka

TEMU APP 100 E KUPON

Želite li znati kako povećati publicitet svoje web stranice, na siguran i stabilan način? Možda toga niste svjesni, ali mnogi operateri web stranica koriste isti trik za generiranje prometa za gotovo ništa.

Koji je? Pišite sadržajno bogate i fokusirane članke i pošaljite ih na web-mjesta s imenicima, na tuđa mjesta i e-zinove. Taj se proces naziva pisanjem članaka i marketingom članaka.



Sada, zašto bi izdavač e-zina ili vlasnik web stranice želio objavljivati vaše ciljane članke na svojim web stranicama ili koristiti vaše članke za svoje popise za slanje e-pošte? Odgovor je da malo tko može proizvesti tone sadržaja koji je specifičan i fokusiran. A tone visokokvalitetnog sadržaja pomažu u izgradnji prometa na njihovim stranicama i lojalnih pretplatnika na njihovim listama za slanje e-pošte.

Ovdje na scenu stupa vaš članak. U zamjenu za slovo autora i poveznicu na vašu web-lokaciju (koja se naziva “kutija resursa”), dopuštate vlasnicima web-mjesta da koriste vaš sadržaj kakav jest. Nitko ne smije mijenjati vaš članak bez vašeg dopuštenja.

Evo nekih drugih prednosti za pisanje članaka i marketing članaka:

Ovaj će vas članak voditi kroz glavne razloge zbog kojih biste trebali koristiti pisanje članaka kao dio svojih SEO nastojanja da dobijete povratne veze i popularnost veze, ili drugim riječima, pretvaranje sadržaja u veze i promet. Dobivanje ciljanog prometa izravan je rezultat ovog procesa. To će se primjenjivati i na nove i na postojeće web stranice, a ja ovdje pokrivam što učiniti kada pišete članke.

Pišite samo o onome što dobro poznajete.
Trebali biste se usredotočiti na poznate teme koje se odnose na vaše ciljno tržište. Budući da su vaši članci informativni, možete ih poslati u imenike članaka i na web-mjesta koja prihvaćaju novi sadržaj i članke koji objavljuju slične onima o kojima je vaš. Možete dobiti snažne preporuke od članaka koji su poslani pomoću baza podataka članaka. Nastavite pisati 2-3 članka tjedno, pazeći da se šalju istim stopama.

Podjela članka i verzije za ispis.
Dijeljenje članaka na dijelove izvrstan je način da temu učinite lakšom za probavljanje po temama i da ih posjetitelji prate po serijama. Također pomaže kada uzmete članak na pregled i dodate svoje komentare u drugoj boji ili ih podebljate. Verzije za ispis važan su dodatak izvornom formatu vaših članaka, korisnici ih jako cijene i uopće ne podliježu kaznama za dvostruki sadržaj.

Moć poveznica i vašeg članka.
Upotrijebite poveznice unutar svog članka kako biste proširili izvore informacija ili detaljizirali teme. Referentne stranice, izvori vijesti, forumi, postovi u močvari primjeri su resursa koje možete ponuditi, a korisnik ih može odabrati slijediti ako je potrebno. Sada je jednako važno da su vaše veze dobro definirane i lako uočljive korištenjem standarda kada je to moguće.



Primijenite načela SEO-a na svoj članak.
Važno je stvoriti naslove i naslove koji se odnose na ono o čemu članak govori. Također, pokušajte da duljina članka ne bude veća od 500 riječi, da je napisan jednostavnim jezikom i da daje jasne i korisne informacije. Svojim čitateljima uvijek prenesite konkretno znanje. Trebali biste se usredotočiti na najvažnije točke u temi, ističući njezina ključna područja. Da biste to učinili, možete koristiti naslove, podebljano pismo i popise, kao u slučaju ovog članka.

Postoji mnogo više od pisanja članaka, ali svaka situacija je drugačija, a za svaku web stranicu različita je i primjena koncepata o kojima se raspravlja u tim područjima.

Napisao predani SEO konzultant Jose Nunez