HEKLANJE

Pisanje članaka – Novi glavni alat za SEO – 1. dio

TEMU APP 100 E KUPON

Otkako su izumljene tražilice, postojao je stalni sukob između pisaca algoritama tražilice i webmastera. Svaki put kad bi se algoritmi promijenili webmasteri su ih pokušali nadmudriti. Internet je pun iako proturječnih SEO savjeta o tome kako postići vrhunske ljestvice. Ovaj članak se nada da će razjasniti neke nedoumice.

U početku je bilo dovoljno imati odgovarajuću količinu ključnih riječi na vašoj web stranici kako biste bili visoko rangirani u tražilicama. To je dovelo do neželjenog slanja ključnih riječi, prakse koja se i danas nastavlja među neiskusnim webmasterima.



Zatim se pojavio Google i pomaknule su se vratnice. Google je stavio veći naglasak na povezivanje web stranica. Njihova je misao bila jednostavna – ako je jedno web mjesto imalo vezu na drugo web mjesto, onda je to bilo kao da je prvo web mjesto glasovalo o povjerenju za sadržaj drugog web mjesta i stoga drugo web mjesto mora biti korisno i relevantan za čitatelje prve web stranice. Tako je izumljen Google Page Rank.

Ubrzo su se webmasteri i trgovci na internetu bacili na posao. To je dovelo do pojave obrazaca za poveznice i uzajamnih stranica za povezivanje. Internet trgovci su izjavili da što se više poveznica pojavi na vašoj web stranici, to će biti više rangirana na Googleu. Odjednom su stranice s poveznicama s web-mjesta počele prelaziti na više stranica jer je bila utrka u razmjeni poveznica s onim tko bi se složio. Neke su stranice počele imati tisuće poveznica koje upućuju na njihove stranice i počele su rasti na ljestvici tražilica.

Naravno, igra mačke i miša s Googleom se nastavila jer je gigant tražilice ponovno promijenio svoje algoritme.

Sada je općeprihvaćeno da prethodne strategije povezivanja ne uspijevaju zbog onoga što Google sada očekuje od poveznica.

RELEVANTNOST

Google očekuje da veze na web-mjestu budu relevantne čitateljima izvornog web-mjesta.

JEDNOSMJERNE VEZE



Google daje mnogo veći prioritet jednosmjernim vezama bez povratne veze.

USIDRENI TEKST

Bolje je da anchor tekst (stvarni tekst koji sadrži vezu) bude ključna riječ relevantna za sadržaj i da se također razlikuje jer se brojne instance istog anchor teksta bez varijacija mogu protumačiti kao spam ključne riječi.



Važnost koja se pridaje gore navedenim čimbenicima gotovo je eliminirala učinkovitost prethodnih strategija povezivanja. Većina poveznica na imenicima stranica s poveznicama razmijenjena je s bilo kojim mjestom koje bi uzvratilo istom mjerom. Stoga većina tih stranica nije bila relevantna za izvornu stranicu.

Recipročna strategija povezivanja također negira jednosmjerno povezivanje koje preferira Google. Većina direktorija veza sadrži isti tekst sidra u svim vezama, budući da je ovaj tekst reklamiran na stranici “veza do nas”.

Stoga Google sada smatra da ti direktoriji recipročnih veza nemaju nikakvu vrijednost. Oni ne distribuiraju rang stranice i stoga ne pomažu rangiranju vaše web stranice.



Zato pisanje članaka sada opisujem kao novi SEO Master Tool – molimo pogledajte II. dio ovog članka za obrazloženje.

Analizirajući spoj Komisije

Commission Junction jedna je od 800 funti gorila affiliate marketinga. CJ je dio javnog ValueClick-a, koji je prošle godine zaradio