HEKLANJE

Poboljšanje ljepote i zdravlja s eteričnim uljima

TEMU APP 100 E KUPON

U današnjem užurbanom i brzom ritmu života važno je provesti malo “ja” vremena ugađajući sebi i opuštajući se. Danas postoje brojne mogućnosti opuštanja, kao i nekoliko načina za oslobađanje od stresa, uživanje i pomlađivanje osjetila i tijela. Sjajan način da doživite rajski, samozadovoljavajući tretman ljepote je u dnevnim toplicama ili kozmetičkim salonima. Profesionalci za uljepšavanje koriste 100% prirodna i čista ulja ekstrahirana iz biljaka i biljaka, poznata kao eterična ulja, za liječenje, iscjeljenje i energiziranje vašeg tijela.

Potreba za eteričnim uljima
Dobra masaža tijela u rukama iskusnog masera nije samo fizički isplativa, već i emocionalno korisna za vaše tijelo. Masaža i ulja za masažu tijela savršena su za maženje i oslobađanje od stresa i napetosti vašeg tijela i duha. Mješavine eteričnih ulja tradicionalni su i stari lijekovi za poboljšanje osjećaja zdravlja, vitalizacije, kao i za širenje općeg osjećaja pozitivnosti i dobre volje. Eterična ulja za masažu, kada se koriste za masažu, ne samo da vlaže kožu, već i ublažavaju napetost mišića te vam pomažu osloboditi se stresa i opustiti se.



Eterična ulja poput naranče, limuna i drugih puna su bogatih minerala i vitamina. Njihov sastav je takav da ih koža može s lakoćom apsorbirati i pružiti dubinske tretmane za tijelo. Eterična ulja za aromaterapiju možete koristiti i kao kućna spa ulja. Ova su ulja savršena za upotrebu kao ulja za kupanje i hidrataciju nakon kupanja.

Povijest eteričnih ulja
Povijest eteričnih ulja jedinstvena je i zanimljiva kao i sama ulja. Eterična ulja koja su koristila rana civilizacija kao što su Indijci, Kinezi, Egipćani i Babilonci također se spominju u Bibliji. Drevni egipatski hijeroglifi i neki kineski rukopisi sadrže zapise o liječnicima i svećenicima koji su koristili ulja izvađena iz planova za izradu nekih od najranijih poznatih lijekova. Ova su se ulja također koristila za zaštitu od bolesti i za liječenje rana i bolova, kao i tijekom vjerskih obreda, balzamiranja mrtvih i kao parfemi!

Nekoliko honorara kao što je Kleopatra bila je potpuno svjesna moći eteričnih ulja i koristila ih je kako bi privukla muškarce k sebi. Također ih je koristila za blistavu, gipku kožu i gustu, tamnu, sjajnu kosu.

Ekstrakcija eteričnih ulja
Potpuno prirodna i čista eterična ulja su aromatični ili mirisni ekstrakti drveća, cvijeća, bilja, začina, kore, voća, sjemenki i vlakana dobiveni postupkom destilacije, odnosno ekstrakcije otapalom. Budući da su eterična ulja bitna za proces rasta biljaka i za tvari koje im daju poseban miris, poznata su i kao “životna snaga”.ť Postoji više od 150 različitih vrsta eteričnih ulja koja se koriste u aromaterapija. Neka su eterična ulja skuplja od drugih. To bi moglo biti zbog rijetkosti izvora ili složenosti procesa ekstrakcije. Emu ulje, dobiveno iz ptice Emu je vrlo skupo, ali izvrsno za kožu, bore i cjelokupnu ljepotu. S druge strane, naranča, limun, kadulja, ružmarin, pačuli i drugi prilično su jeftini i lako dostupni u supermarketima.

Prednosti eteričnih ulja
Eterična ulja su nam divna. Ne samo zato što su potpuno prirodni i nemaju nikakvih nuspojava, već i zato što nam pružaju više od fizičkog olakšanja. Ako redovito koristite eterična ulja, osjećat ćete se zdravije, spremnije, psihički snažnije, psihički bolje kontrolirano, osim što ćete imati višu razinu imuniteta protiv uobičajenih bolesti kao što su prehlade, groznice, alergije itd.

Različita eterična ulja nude različite prednosti. Neki mogu ponuditi jedinstvena ljekovita, antiseptička svojstva, dok drugi mogu ponuditi antivirusna, protuupalna, antidepresivna, iskašljavajuća i diuretička svojstva. Morate potražiti aromaterapeuta prije kupnje eteričnog ulja za liječenje ozbiljne bolesti.

Međutim, za opuštanje i užitak možete koristiti i uobičajena eterična ulja poput muškatne kadulje, eukaliptusa, geranija, lavande, limuna, paprene metvice, ružmarina, čajevca, ylang ylanga.



Neka eterična ulja za zdravlje i ljepotu
Uz svu ovu priču o eteričnim uljima, pomislili smo da biste sada možda samo željeli znati koja možete kupiti, a da ne morate proći kroz slojeve istraživanja da biste potrošili novac na savjetovanje sa stručnjakom. I zapamtite, svako od ovih esencijalnih kozmetičkih ulja ima svoja ljekovita svojstva koja vašoj koži daju ružičast i zdrav sjaj. Pa evo:

1. Suncokretovo ulje – uzgajaju ga američki Indijanci tisućama godina, ovo se ulje dobiva iz sjemenki suncokreta i bogato je mineralima te vitaminima A i E.

2. Maslinovo ulje – Jedno od najcjenjenijih, najvrjednijih i moćnih višenamjenskih ulja za ljepotu/zdravlje, nazivaju ga i “tekućim zlatom”ť zahvaljujući svojim čudesnim moćima poboljšanja teksture i izgleda vaše kože. Maslinovo ulje čini vašu kožu mekom, a ten blistavim zahvaljujući visokom udjelu minerala, vitamina E i vitalnih masnih kiselina!



3. Ulje jojobe – Dobiveno iz sjemenki pustinjske biljke Jojoba, ulje je lagano i voskasto. Ako se pretjerano koristi kao humektant, ulje jojobe stvara zaštitni sloj na površini vaše kože kako bi zadržao vlagu kako bi vaša koža ostala hidratizirana i meka čak i zimi!

Eterična ulja su savršen način da izgledate lijepo i duže ostanete zdravi!

Botox informacije i povijest

Informacije o botoksu: Što je botox? Botox je tvar izvedena iz botulinum toksina A koji je neurotoksin koji se klinički