HEKLANJE

Podaci o kreditu

TEMU APP 100 E KUPON

Kredit preuzimate kada vam tijelo ili dobra osoba dodijeli određeni iznos novca.
Postoje dva glavna izvlačenja kredita. Hipotekarni zajmovi ili zajmovi za udice i zajmovi za umirovljenike ili zajmove na tržištu bikova koji koegzistiraju s određenim objektom ili predmetima – na primjer, novim smećem ili domom. Revolving plaćanje kreditnom karticom može vam omogućiti pristup određenoj količini labavog sitniša, može proći kroz
Kreditno osiguranje štiti zajam u slučaju da ne možete izvršiti plaćanja. Kreditno osiguranje obično nije obavezno, što znači da ga ne morate kupiti od zajmodavca. Zapravo, Federalna komisija za trgovinu (FTC), nacionalna agencija za zaštitu potrošača, kaže da je protivzakonito da zajmodavac na prijevaru uključi kreditno osiguranje (ili druge izborne proizvode) u vaš zajam bez vašeg znanja ili dopuštenja.

Postoje četiri glavne vrste kreditnog osiguranja: Kreditno životno osiguranje isplaćuje cijeli ili dio vašeg kredita ako umrete. Kreditno invalidsko osiguranje, također poznato kao osiguranje od nezgode i zdravstveno osiguranje, vrši isplate zajma ako se razbolite ili ozlijedite i ne možete raditi. Prisilno osiguranje za slučaj nezaposlenosti, također poznato kao nedobrovoljni gubitak prihoda, isplaćuje vaš kredit ako izgubite posao bez svoje krivnje, kao što je otkaz. Osiguranje kreditne imovine štiti osobnu imovinu koja se koristi za osiguranje kredita ako je uništena događajima poput krađe, nesreće ili prirodnih katastrofa.



Savjeti za kupovinu

Prije nego što odlučite kupiti kreditno osiguranje od zajmodavca, razmislite o svojim potrebama, mogućnostima i stopama koje ćete platiti. Možete odlučiti da vam ne treba kreditno osiguranje. Ako to učinite, kreditno osiguranje može biti skup oblik osiguranja. Na primjer, možda će vam biti jeftinije i praktičnije dobiti životno osiguranje od kreditnog osiguranja. Prije nego što se odlučite za osiguranje kredita, trebali biste se raspitati:

Kolika je premija?

Hoće li se premija financirati u sklopu kredita? Ako je tako, to će povećati iznos vašeg zajma i platit ćete dodatne kamate i više za bodove (ako su bodovi na vašem zajmu).

Možete li plaćati mjesečno umjesto da financirate cijelu premiju kao dio svog kredita?

Koliko bi niža bila vaša mjesečna rata kredita bez kreditnog osiguranja?

Hoće li osiguranje pokriti cijelo trajanje vašeg kredita i cijeli iznos kredita?



Koja su ograničenja i izuzeci isplate naknada – to jest, točno navedite što je pokriveno, a što nije.

Postoji li razdoblje čekanja prije nego što pokriće postane učinkovito?

Ako imate sudužnika, kakvo pokriće on ima i po kojoj cijeni?



Možete li otkazati osiguranje? Ako da, koja je vrsta povrata dostupna?

Prije nego potpišete bilo kakve papire o zajmu, pitajte zajmodavca uključuje li zajam bilo kakve naknade za dobrovoljno osiguranje kredita. Ako ne želite kreditno osiguranje, recite zajmodavcu. Ako vas zajmodavac i dalje vrši pritisak da kupite osiguranje, pronađite drugog zajmodavca. Pažljivo pregledajte svoje kreditne papire kako biste bili sigurni da su ispravno sastavljeni. Zajmodavci vam ne mogu uskratiti kredit ako ne kupite dodatno osiguranje kredita – i ako ga ne kupite izravno od njih. Ako vam zajmodavac kaže da ćete zajam dobiti samo ako kupite izborno kreditno osiguranje, prijavite zajmodavca svom državnom tužitelju, državnom povjereniku za osiguranje ili FTC-u. Potrošači bi trebali postavljati ista pitanja o drugim dodatnim proizvodima koji se nude uz njihov zajam, kao što su auto ili shopping klubovi, sigurnosni planovi za dom ili automobil i proizvodi za otpis duga.

Popusti na kontaktne leće

Kontaktne leće učinile su živote milijunima ljudi širom svijeta jednostavnijim, danas, bez obzira s kojeg ste dijela svijeta, ako ste

Planiranje za svaki trošak

Izrada proračuna za pokretanje kućnog poslovanja više je umjetnost nego znanost. Bez obzira na to koliko točno mislite da ste