HEKLANJE

Ponude kreditnih kartica za prijenos stanja dobivaju sve više maha

TEMU APP 100 E KUPON

Samo dva od tri korisnika kreditne kartice otplaćuju svoja dugovanja svaki mjesec, plaćajući više nego što bi trebali (i mogli). Ako ste jedan od njih, nemojte očajavati; s prijenosom stanja kreditne kartice možete jednostavno izvršiti prijenos stanja i uštedjeti! Ako ste nedavno obavili veliku kupnju, ali nikako ne možete izvršiti uplatu na vrijeme, pokušajte upotrijebiti kreditnu karticu za prijenos stanja koja bi vam omogućila da uštedite mnogo novca prijenosom stanja na druge kreditne kartice za prijenos stanja koje će vam omogućiti vrlo nizak ili čak 0% APR na prijenose stanja.

Zvuči zbunjujuće? Nikako! Evo kako se to može učiniti. Ispunite zahtjev za novu kreditnu karticu za prijenos stanja; unesite ostale račune kreditne kartice i iznos koji želite prenijeti sa starog računa na novi. Vaš saldo mijenja račune, a troškovi kamata padaju. Općenito, imat ćete do godinu dana da otplatite ovo stanje uz nula posto (ili vrlo nisku) kamatnu stopu.



Neke druge “tradicionalne” kreditne kartice čak će ponuditi nisku kamatnu stopu tijekom trajanja salda dok se ne isplati. Ako niste sigurni biste li mogli platiti cijeli iznos u unaprijed dogovorenom vremenskom okviru bez kamate, ovo bi se moglo činiti boljom opcijom za vas. No, korištenje kreditnih kartica za prijenos stanja nikada ne bi predstavljalo rizik ako učinkovito unaprijed planirate prijenose stanja i zauzvrat će vam pomoći da uštedite puno više!

Kreditna kartica za prijenos stanja pokazala bi se velikom prednošću ako imate nekoliko kartica s nepodmirenim dugovima. Kreditne kartice za prijenos stanja dopuštaju vam prijenos stanja kreditne kartice na jedan račun i plaćanje nula kamata za početne mjesece. Međutim, evo nekih stvari koje biste trebali znati prije nego što napravite skok.

1. Trebali biste završiti s manjim iznosom plaćanja.
Prijenosi stanja bi vam omogućili da znatno smanjite svoje troškove kamata, omogućujući vam da vršite mjesečna plaćanja, postupno eliminirajući svoj dug tijekom razdoblja bez kamata.

2. Prijenos stanja ne znači eliminaciju duga…
NIKADA ne smatrajte kreditne kartice za prijenos stanja odgovorom na sve svoje molitve; to NIJE način da se pobjegne od dugova! Ako niste u mogućnosti podmiriti svoj dug u cijelosti tijekom uvodnog razdoblja, možda će vam biti naplaćene kamate na cijeli iznos konsolidacije, što bi se pokazalo mnogo, mnogo većim.
Provjerite jeste li provjerili uvjete kartice za koju se prijavljujete. Također, neki klijenti vide nove kreditne kartice (ili novoisplaćene stare kartice) kao besplatan novac, te nastavljaju trošiti na njih, s rezultatom da će imati isto toliko duga kao što su imali kad su počeli – plus stanje na njihovim novim kreditnim karticama za prijenos stanja. Jao!

3. Transfer u pravo vrijeme
Ako prenesete saldo s kartice neposredno prije nego što se financijski trošak prikupi i izračuna za taj mjesec, dobit ćete gotovo mjesec dana bez kamata. Ako se prijenos stanja izvrši prije nego što se kamate i financijske naknade stave na vaš izvod, ne biste trebali platiti te troškove!

4. Smanjenje = DOBRO; Pretjerano trošenje = LOŠE
Neke će tvrtke koje izdaju kreditne kartice naplatiti znatne naknade za prekoračenje limita ako prekoračite dodijeljeni kreditni limit. Kreditna kartica za prijenos stanja može vam dati malo prostora za pomicanje ako imate hitne troškove. Prijenos visokih stanja na nove račune može izbjeći te naknade.

5. Kako stvarno funkcioniraju prijenosi stanja kreditne kartice?



Prijenos salda kreditne kartice je kao bilo koji teret na drugim računima kreditne kartice. Razlika je u tome što se obveza duga seli s jednog izdavatelja kreditne kartice na drugog, a ne s vaše kreditne kartice na trgovca. Kada se jedna kreditna kartica tereti, druga se kreditira. Obavezno istražite svoje mogućnosti kako biste znali korake prijenosa stanja za kartice koje koristite. Bilo bi dobro kontaktirati svoje postojeće vjerovnike kako biste saznali postoje li posebni zahtjevi na njihovim karticama u vezi s prijenosom stanja. Ponekad tvrtke ovaj proces čine teškim za navigaciju pa se pobrinite da vam je potpuno jasno kako proces funkcionira za svaku konkretnu ponudu prijenosa stanja.

Sve dok svoje prijenose stanja koristite na pravi način, oni mogu biti izvrstan alat za financijsko upravljanje u teškim vremenima.