HEKLANJE

Popravljanje vašeg kreditnog izvješća

TEMU APP 100 E KUPON

Popravljanje kreditnog izvješća i popravak kreditne sposobnosti dva su različita procesa i problema. Dolje su navedeni praktični načini da popravite svoje kreditno izvješće ako je pogrešno.

Pogledajte kroz povećalo
1. Provjerite podatke za identifikaciju. Ponekad naprave jednostavnu pogrešku (pogrešno ime ili broj socijalnog osiguranja).
2. Pregledajte kreditne račune. Izvješće se može odnositi na račun koji jednostavno nije vaš. Može uključivati kašnjenja na starim računima koji su zatvoreni. Trebali biste prijaviti dug svog supružnika prije nego što se vjenčate budući da to nije vaša odgovornost i ne želite da utječe na vaš rezultat.
3. Pregledajte popis upita. Bilo koji upiti stariji od dvije godine ne bi se trebali pojaviti u kreditnom izvješću. Također, upiti koje niste odobrili ne bi se trebali uračunati u vaš kredit.
4. Zbirke i javne evidencije. Potražite presude i stečajeve starije od sedam godina; niti bi trebalo utjecati na vaš rezultat. Možete poboljšati svoj kreditni rezultat nakon podnošenja zahtjeva za stečaj i kvalificirati se za zajam sve dok možete dokazati da ste dosljedno plaćali na vrijeme u posljednje dvije godine. Lakše je vratiti rezultat ako možete objasniti okolnosti koje su doprinijele bankrotu.



Proaktivni koraci
1. Osporite pogreške. Napišite pismo: uključite broj računa, adresu za naplatu i fotokopirano izvješće s istaknutim problemima u sporu. Savezni zakon zahtijeva odgovor u određenom roku.
2. Plaćajte tekuće račune na vrijeme.
3. Ne zatvarajte svoju kreditnu karticu ili revolving račun.
4. Štedljivo podnesite zahtjev za novi kredit.