HEKLANJE

Popusti na kreditne kartice – što oni znače za vas

TEMU APP 100 E KUPON

Uz svu potrošnju koju provodite na tjednoj bazi, ne bi li bilo sjajno dobiti dio tog novca natrag na kraju godine? S popustima na kreditne kartice možete učiniti upravo to. Kreditne kartice s popustom nude vam postotak povrata vašeg novca. Dakle, kada trošite svojom kreditnom karticom možete zarađivati. Ovo je sjajan način da dodate svoju ušteđevinu na kraju godine ili da zaradite malo više novca za troškove blagdanske kupovine.

Kako funkcioniraju kreditne kartice s popustom



Kada se prijavite za rabatnu kreditnu karticu, pristajete na korištenje kartice u skladu s ugovorom o kreditnoj kartici. Iako su svi ugovori različiti, ugovor o rabatu kreditne kartice detaljno će navesti koliko morate potrošiti da biste zaradili na kupnji.

Većina kartica nudi do pet posto povrata gotovine na vaše kupnje. Stoga provjerite detalje u ugovoru. Na različitim mjestima možete zaraditi različite iznose. Na primjer, neke kartice nude pet posto povrata gotovine kada koristite svoju rabatnu kreditnu karticu u trgovini mješovitom robom, benzinskoj postaji ili drogeriji. Ove dnevne kupnje brzo se zbrajaju i lako je zaraditi popuste na ovaj način.

Međutim, vaše kupnje u drugim trgovinama mogu vam zaraditi samo jedan posto vaše kupovne cijene u obliku rabata.

Ograničenja

Opet, mnoge kartice nude svoje premium postotke samo na kupnje na određenim lokacijama. Osim toga, može postojati ograničenje koliko možete zaraditi. Popusti na kreditne kartice mogu biti ograničeni na tristo dolara ili manje u jednoj godini. Nakon što dosegnete ovo ograničenje u rabatima, više nećete zarađivati gotovinu kada koristite svoju karticu.

Možda ćete također morati platiti godišnju naknadu za korištenje kartice. Odvažite trošak toga u odnosu na to koliko mislite da ćete zapravo zaraditi u rabatima na kreditnoj kartici da vidite isplati li se. Ako platite naknadu veću od pedeset dolara i mislite da možete zaraditi samo sedamdeset pet dolara na rabatima, kartica možda nije vrijedna vašeg vremena.

Imajte na umu da kamatna stopa također igra ulogu u tome koliko ćete novca dobiti natrag. Vrlo je važno svaki mjesec u cijelosti platiti svoj rabatni račun kreditne kartice. Ako to ne učinite, zaradit ćete kamate na saldo i platiti tvrtki mnogo više nego što dobijete natrag na kraju godine.



Praćenje rabata

Budite sigurni da pratite svoju potrošnju s ovim kreditnim karticama. Većina tvrtki nudi online uslugu koja vam omogućuje da vidite koliko ste potrošili i koliko ste zaradili. Iskoristite ovu uslugu i budite u toku sa svojim mjesečnim računima.

Savjeti za veću zaradu



Opet, ako vaša kartica nudi višu stopu za potrošnju u supermarketima, drogerijama ili benzinskim postajama, koristite svoju karticu prvenstveno tamo. Također možete dobiti višu cijenu većinu vremena za kupnju darovnih kartica trgovca u supermarketu. Dakle, ako želite kupiti nešto u robnoj kući, kupite darovnu karticu u supermarketu kako biste zaradili višu cijenu i zatim kupujte s darovnom karticom.