HEKLANJE

Povećajte profit E-Baya s web audiom

TEMU APP 100 E KUPON

Možete li značajno povećati zaradu dodavanjem zvuka svojim dražbama na E-Bayu? Prema nedavnom članku na internetskoj poslovnoj stranici, odgovor je definitivno da. Zapravo, jedan je autor e-knjiga predložio da bi dodavanje zvuka vašim dražbama potencijalno moglo povećati ponude za čak 22% u odnosu na dražbe bez zvuka.

Nedavni trend koji se pojavljuje na mnogim web stranicama je dodavanje audio isječka. Isječak je osobna poruka autora ili vlasnika web stranice koja vas potiče da iskoristite ono što oni nude.



Psihologija koja stoji iza ove tehnike zapravo je Marketing 101. Zove se personalizacija. Audio isječak dodan vašoj Ebay dražbi omogućuje vam da potencijalnom ponuditelju osobno kažete o proizvodu. Korištenje vlastitog glasa omogućuje vam kontakt s ponuditeljem na osobnoj razini što pisane riječi ne mogu. Jer, to je ono što vaša E-Bay aukcija zapravo jest… To je samo dugačak napisani mali oglas koji od ponuđača traži ponudu za kupnju vašeg artikla.

Prije pojave telefona jedini pouzdan način komuniciranja na daljinu bilo je pisanje pisama. Tada nije bilo neobično da si ljubavnici pišu svaki dan ili tjedno. Pad pisanja pisama dobro je dokumentiran događaj koji se podudara s pojavom telefona. Moć ljudskog glasa da prenese poruku pobjeđuje moć pisane riječi.

Pomoću zvuka možete opisati artikl, reći ponuđaču zašto ga prodajete ili čak komunicirati s njim o svojim pravilima povrata ili dati svoje podatke za kontakt. Mogućnosti su gotovo neograničene kao način uspostavljanja odnosa s ponuditeljem.

Postoje neki tehnički elementi za dodavanje zvuka vašim dražbama na E-Bayu. Najjednostavniji način je prenijeti .wav ili Mp3 datoteku na web mjesto i dati poveznicu do datoteke. Kada ponuditelj klikne na poveznicu, njegovo ili njezino računalo će automatski prepoznati datoteku i reproducirati je pomoću audio playera na računalu ponuditelja.

Postoje neki nedostaci ove metode. Ako računalo ponuditelja ne prepozna datoteku, neće je reproducirati. Cjelokupni učinak nije toliko profesionalan koliko bi mogao biti i odvlači pozornost ponuditelja. Ako ste tip koji razumno poznaje tehnologiju, lako se možete nositi s nedostacima ovog pristupa.

Za nas ostale, postoji niz softverskih rješenja i web stranica koje će pojednostaviti zadatak dodavanja zvuka našim dražbama na E-Bayu. Ovi različiti programi i web-mjesta kreću se od naplate jednokratne naknade do mjesečne naknade za korištenje programa. Dobra vijest je da će mnogi od njih dopustiti da ih isprobate za samo 1 USD za probnu upotrebu ili će vam omogućiti preuzimanje demo verzije da vidite koliko će vam dobro funkcionirati.