HEKLANJE

Prava cijena kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Ovih dana postoji toliko mnogo mogućnosti i izbora o tome koju kreditnu karticu odabrati, toliko mnogo ponuda od cijelog niza zajmodavaca i pružatelja kartica, da nitko ne mora prihvatiti prvu kreditnu karticu koja mu se nudi. Većina ljudi kupuje uokolo i obraća pozornost na stvarne i pune troškove i prednosti svake kartice prije nego što odluči koju će odabrati.

Trošak većine kreditnih kartica izračunava se prema formuli stalne godišnje postotne stope ili APR-a koja se koristi za sve kredite. Ova formula daje jedinstvenu brojku za izračun troška bilo kojeg kredita ili zajma na cijelom tržištu. Stoga vam sve kreditne kartice moraju jasno reći koliki APR naplaćuju.



Međutim, APR vam nikada neće dati potpunu sliku o tome kolika će biti cijena kartice. Postoje mnogi drugi faktori koji se moraju uzeti u obzir. Većina kreditnih kartica više ne naplaćuje godišnju ili mjesečnu naknadu, ali još uvijek postoje mnoge kartice, posebno one s boljim cijenama i uvjetima, koje dolaze s pretplatom. To se mora platiti bez obzira na to koliko koristite karticu i koristite li je uopće ili ne.

Na koje naknade trebam paziti?

Osim ove naknade, trebali biste biti svjesni i kaznenih troškova koji se primjenjuju na karticu. Na primjer, neke kreditne kartice vam mogu naplatiti pet funti za zakašnjelo plaćanje, druge vam mogu naplatiti trideset pet. Vrijedno je provjeriti prije ruke kako biste imali neku ideju što možete očekivati, a ako vam dvije kartice nude iste uvjete, ali jedna ima niže kazne, onda bi ovo mogla biti ona koju želite odabrati.

Još nešto?

Još jedan faktor koji treba uzeti u obzir je beskamatno razdoblje odgode. Kada kupujete kreditnom karticom, nećete morati odmah platiti kamatu na iznos. Dobit ćete sve dane do sljedećeg roka za otplatu bez kamata. Različite kartice daju vam različiti broj dana, a većina se kreće između pedeset i šezdeset dana pa ako pronađete karticu sa znatno kraćim razdobljem, razmislite o tome da se odlučite za drugu karticu.

Mnoge kartice vam daju nižu početnu stopu, pa ako je to slučaj, morate saznati koja je normalna kamatna stopa i kada ona počinje te koristiti tu stopu za procjenu cijene kartice.

Kreditne kartice i razvod

Ako ste se nedavno razveli ili prolazite kroz razvod, jedno od važnih pitanja koje biste trebali riješiti jest kako se