HEKLANJE

Prestanite obezvređivati ​​majčin rad

TEMU APP 100 E KUPON

– Zašto pišete da žene kuhaju, a muškarci zarađuju? – još jedno ogorčenje u komentarima. – To uopće nije tako! Svi su jednaki – svi mogu kuhati, svi mogu raditi. Zašto to neprestano emitirate?!
– Jer mi se čini da je svijet poludio – to je jedino na što želim odgovoriti. – A ovo što kažete samo potvrđuje ovo.
Kada ribe žele puzati kroz drveće kako bi dokazale da imaju jednaka prava s majmunima – teško mi je to razumjeti. Teško mi je razumjeti zašto se toliko izruguješ i penješ tamo gdje ti je teže od početka. Nije tvoja, nije tvoja narav!
Zašto odjednom svim ribama hitno treba drvo? Zašto to “žele”? Zašto im je to odjednom postalo smisao života? Ako ga pogledate, samo su objasnili da je hladnije od plivanja. To plivanje je glupost, svatko može, ne košta ništa. Ali popeti se na drvo! Zdravi i sretni su samo oni koji se penju na drveće!
A sada naivne ribe rastu perajama kako bi se popele gore. Za što? Hoće li tamo biti sretniji nego u svom prirodnom elementu? ..
Tako je i s nama. Žena koja sjedi kod kuće s djetetom trebala bi se osjećati posramljeno i krivom: ovisna je i ne radi ništa. Predlaže joj je društvo. Objasnit će joj to iz različitih kutova – koristeći krivnju, strah, sram, želju da bude sretna. Sve će krenuti u akciju.
Recite mi zašto se onda nijedan čovjek ne osjeća krivim ili posramljenim što nije rodio svoju djecu. Da je ovaj test utjecao samo na tijelo njegove supruge – 9 mjeseci trudnoće, porođaja, dojenja. Vrlo je lako to popustiti kad i sami niste tamo. Ali najgore je što muškarci sami sve to ne obezvrijeđuju, pomažu im žene.
Žene koje žestoko kritiziraju druge žene – ali mi smo rodile, učile i radile! Tko kaže – da, to su sve gluposti, čak smo i odgajali bez pelena i ništa! Zaboravivši spomenuti da su sovjetska djeca odrasla u vrtiću, s bakama cijeli dan, a odnos između te djece i njihovih roditelja nije uspio. Iz nekog razloga. Ali ovo je nesreća! Samo što je dijete uhvaćeno nezahvalno! Odgojili smo ga, nismo spavali noću, odveli ga u vrtić … I on!
I mi sami. Mi smo s vama. Ocjenjujući naš rad i mučeni iz nekog razloga s krivnjom i sramom, emitirali smo mužu: “Kriva sam što ne činim ništa dobro, i kako možeš samo trpjeti sa mnom!”. Čovjek se zrcali – ali istina je, zašto ne činite ništa dobro? Možda već idete?
Žene, drage moje, prestanite obezvrjeđivati ​​sebe i svoj ženski rad. Izvođenje djeteta ogroman je teret na tijelo i psihu žene. OGROMAN! Da, možda će vam biti drago, ali to ne negira činjenicu da je ovo ozbiljno djelo vašeg tijela i ne samo. Porođaj je ozbiljan test, bez obzira kako on prolazi. U svakom slučaju, opterećenje. Dojenje je slatko i lako samo na fotografiji, ali opet je riječ o dugotrajnom stresu na tijelu – a još više na psihi.
I odgoj djeteta u prvih pet godina – je li to stvarno odmor? Ovo je posao! Budući da zahtijeva 24/7 uključivanje, prekide spavanja, nije uvijek jasno što je potrebno odmah, puno dobnih kriza. Možete uživati ​​u njemu – i ohladiti se kad jest. Ali ovo je posao!
Prestanite obezvređivati ​​tuđi ženski rad i žensku ulogu općenito. Dovoljno je biti žena, supruga, majka. To je već puno i ne mogu svi to učiniti. Ne treba se dokrajčiti i iz sebe istisnuti maksimum, samo puknete. I ne dovršite glavnu misiju, i izgorite u pepeo, pokvarite svoje zdravlje – i nije jasno zašto. Kome treba? Koji će biti bonus od ovoga?
Biti majka već je dovoljan stres. Pogotovo kad su djeca mala. Čuj – dosta je! Zašto se toliko mrzite i ubijate dodatnim teretima? Ribe bi trebale plivati, a ne penjati se po drveću. Žene bi trebale graditi odnose, ne postizati rezultate i biti ravnopravne s muškarcima.
Svaka na svom mjestu. I ovo je sjajno!
Olga Valyaeva