HEKLANJE

Printer je postao naša svakodnevnica i vrlo je važno dobro ga odabrati

TEMU APP 100 E KUPON

Printer je nastao u 19. stoljeću kao potreba da se na papir prenese ono što je važno. U početku, tiskali su se samo važni državni dokumenti. Tek kasnijih godina se printer počeo koristiti u svakodnevnoj upotrebi. Svake godine se proda preko 10 mil. printera. Ovo je zapanjujući rezultat, koji dokazuje to da su printeri postali veoma važni za našu svakodnevnicu. Godišnje mi potrošimo nekoliko milijuna eura za tonere koji trebaju za printere kako bi mogli vući tintu odnosno prah i stvarati zapis onoga što mu zadamo za ispis na papiru.
Printer kupujemo prema dva kriterija, hoćemo li u boji ili crno-bijeli printer, i kakve ćemo tonere koristiti za njega. Kada se odlučite za to hoćete li u boji ili ne, ostaje da odlučite kakve tinte ćete koristiti u vašem printeru. Ovo je veoma važno, jer većina tonera to jest tinti je zaista skupa i mnogi ljudi pogriješe pri ovom izboru, a to ih košta u budućnosti jer često moraju kupovati nov printer.
Osnovna podjela spremnika je na: inkjet i spremnik sa tonerom.
Spremnik sa tonerom u sebi ima prah koja prilikom tiskanja se pripija na papir i tako ostavlja otiske koje smo mi odabrali. U startu je ovaj spremnik skuplji nego inkjet spremnik, ali je zato kvalitetniji i mnogo duže traje, pa vam preporučamo da njega koristite.
Spremnici u sebi sadrže prah i ostale slične komponente koje se prilikom tiskanja miješaju i prianjaju na papir ili neki drugi predmet prilikom tiskanja. U početku je koristiti tintu jeftiniji način, ali će se najviše isplatiti onima koji ne tiskaju baš često. Zna se dogoditi da je nemoguće ponovno punjenje boja i da se mora kupiti nov spremnik. Što se rjeđe dešava u slučaju tonera.

Kontaktne leće

Kontaktne leće se neprekidno poboljšavaju kroz razvoj novih materijala i dizajn, te napredak u tehnologiji izrade. Od nekadašnjih trajnih tvrdih