HEKLANJE

Prirodni sapun: Vrući novi luksuzni dar

TEMU APP 100 E KUPON

Je li vrijeme da odaberete poklon za svoju voljenu osobu? Zaboravite na stereotipne darove i nabavite pakiranje prirodnih i parfimisanih sapuna. Ludilo što se tiče proizvoda za zdravlje i ljepotu, prirodni sapuni su organski i popularni su dugi niz godina. Za sve vas kreativne lovce na darove, lifestyle gurui imaju boemski prijedlog za sezonu vjenčanja – prirodne sapune napravljene od ekstrakta jagode i klinčića, meda, ružinog, kokosovog ili palminog ulja među ostalim začinima i voćem.

Sapuni imaju bogatu povijest. Rimljani i druge velike civilizacije koristile su sapune od maslinovog ulja, jer su već tada znale mnoge dobrobiti prirodnih sastojaka u poboljšanju ljepote. Osim toga, azijske zemlje poput Indije imaju naslijeđe ljepota biljnim terapijama koje datira više od nekoliko tisuća godina. Ali ovaj trend darivanja prirodnog sapuna definitivno je nov i nov, posebno zbog svoje jedinstvenosti!



Sa sklonošću za organske i čisto prirodne kozmetičke proizvode bez kemikalija koji su dobri i sigurni za kožu među mladima, industrija prirodnih sapuna godinama nije bila ovako dobra. Brzo rastuća industrija smišlja inovativne kombinacije začina, bilja i drugih prirodnih sastojaka kako bi maksimalno iskoristila ovaj trend. Ovisno o sastojcima i namjeni ovih prirodnih sapuna, možete platiti od 1 do 20 USD po komadu.

Prirodno voli kožu
Budući da su prirodni sapuni izrađeni od prirodnih ulja, biljnih ekstrakata, bilja, začina, voća itd. izvrsni su za vašu kožu. Ne samo da njegom ponovno hidratiziraju vašu kožu, već i pomažu da izgledate mlađe, ljepše i bez mrlja. Osnovni proizvod za njegu kože, prirodni sapuni dolaze u raznim oblicima, mirisima, bojama i teksturama. Ovi ručno rađeni sapuni sadrže samo prirodne sastojke bez kemikalija koji ne samo da čiste vašu kožu, već to čine s njegom punom ljubavi.

Organski sapuni su biorazgradivi i ne koriste testiranja na životinjama niti sadrže proizvode životinjskog podrijetla. Potpuno su bez štetnih kemikalija koje tijekom godina kvare vašu kožu.

Uobičajeni prirodni sastojci
Prirodni sapuni na bazi mlijeka ili biljnog ulja najčešći su od svih vrsta. Neki od najpopularnijih prirodnih sastojaka sadržanih u ovim sapunima uključuju:

Vjerovali ili ne, vaša koža je najveći organ ljudskog tijela. Glavna svrha vaše kože je zaštititi vaše tijelo od stranih agenasa. Koža je prva linija obrane od bolesti i infekcija. Koža je također ta koja nas štiti od sunca.

Međutim, koža je ta koja prva odaje učinke starenja. Bolesti kože poput psorijaze ili dermatitisa mogu biti iritantne i zagorčati nam život. Iako nam nikad nisu trebale stvari poput krema protiv bora ili hidratantnih krema dok smo bili mlađi i kad nam je koža bila otpornija, činjenica je da je određeni stupanj njege kože neizbježan kako starimo.

No tretmani za njegu kože također su potrebni zbog čimbenika koji nisu povezani s našom kožom koja stari. Suhu kožu uzrokuju brojna stanja i stoga njezine mogućnosti liječenja ovise o stvarnom uzroku. Evo nekoliko uzroka suhe kože:



Nuspojave lijekova

Kao društvo, sve više postajemo ovisni o lijekovima za stvari poput visokog krvnog tlaka, tenzijskih glavobolja, pa čak i depresije. Tretman za njegu suhoće kože može biti vrlo potreban zbog neke nuspojave vaših lijekova za potpuno nepovezano stanje. Iz tog razloga uvijek želite pratiti svaku potencijalnu iritaciju kože odmah nakon početka uzimanja novog lijeka. Ako već imate suhu kožu i ne možete se sjetiti je li to bio problem prije početka uzimanja lijekova, možda ćete se morati posavjetovati sa svojim liječnikom i razgovarati o alternativnom lijeku kako biste isključili nuspojave kao uzrok suhe kože .

Loša prehrana



Problemi s njegom kože često su posljedica loše prehrane. Našim tijelima je potrebna delikatna ravnoteža hranjivih tvari kako bi sve ispravno funkcioniralo, osobito koža. Vegetarijanci i vegani često imaju problema sa suhom kožom zbog nedovoljnog unosa životinjskih masti u prehrani. Nedostatak vitamina B12 uzrokovat će nepravilan rad lojnih žlijezda (žlijezda lojnica), što općenito dovodi do akni.

U osnovi, svaki pokušaj rješavanja problema s njegom kože (bilo da se radi o masnoj, suhoj ili čak koži koja svrbi) trebao bi započeti pažljivim proučavanjem prehrane. Dermatolozi mogu najbolje procijeniti potencijalne probleme njege kože povezane s prehranom i preporučiti korektivne mjere za prirodno vraćanje vitalnosti kože. Međutim, evo nekih namirnica koje biste trebali izbjegavati gdje god je to moguće kako biste svoju kožu održali što zdravijom:

• pržena hrana (piletina, pomfrit)
• prerađeni šećeri
• kofein, kava, čaj, bezalkoholna pića
• mliječni proizvodi s visokim udjelom masti poput mlijeka ili sira (konzumacija varijanti mlijeka i sira s niskim udjelom masti možda nije dobra, ali su bolja za vašu kožu!)



Sada je najbolja stvar koju možete unijeti za bolju njegu kože voda. Tako je, voda. Voda prirodno uklanja toksine iz vašeg tijela—pa što je više pijete, to će vaše tijelo biti čistije. Pijenje puno vode posebno je dobro za osobe s problemima s aknama, a također će pomoći u smanjenju pojave bora.

Problemi s njegom kože zbog problema s lojnim žlijezdama

Ako ste ikada bili kod dermatologa zbog problema s aknama onda ste vjerojatno dobro upoznati s lojnim žlijezdama. Budući da kožu treba podmazati, prekrivena je žlijezdama koje izlučuju masnoću poznate kao lojne žlijezde. Ako se te žlijezde začepe prljavštinom, bakterije počinju rasti unutra i rezultat je prištić. Međutim, lojne žlijezde se mogu začepiti i uzrokovati suhu kožu ili mogu proizvoditi previše i uzrokovati masnu kožu. Češće nego ne, problemi sa žlijezdama lojnicama su posljedica loše prehrane i obično se mogu vrlo lako ispraviti.

Problemi s njegom kože uzrokovani dijabetesom

Vjerovali ili ne, čak vam i dijabetes može uzrokovati ozbiljne probleme s njegom kože. Osoba s dijabetesom ima problema s regulacijom razine šećera u krvi. Kada u tijelu postoji višak šećera u krvi, višak se mora apsorbirati. Da bi to učinilo, tijelo koristi puno više vode nego što je normalno, a to može dovesti do suhe kože.

Tretman za njegu isušene kože

Dok dijeta uvijek mora biti dio bilo kojeg tretmana za njegu kože, jednostavna je činjenica da će našim tijelima trebati više pomoći kako starimo. Iz tog će razloga naposljetku biti potrebna neka vrsta hidratantne kreme. U tu svrhu, JAKO se preporučuje da koristite prirodnu hidratantnu kremu za kožu.

Daleko je manja vjerojatnost da će ovlaživači koji koriste prirodne sastojke izazvati iritirajuće nuspojave koje smo spomenuli ranije. Sintetski sastojci često su jeftiniji za upotrebu u hidratantnim kremama, ali nisu najbolja opcija za njegu kože jer ih tijelo manje prihvaća. Prirodni sastojci u prosjeku uzrokuju manje nuspojava i stoga su bolji kada su u pitanju sredstva za ovlaživanje kože.

Njega kože za bore

Bore su vjerojatno najveći uzrok svih tretmana za njegu kože u Sjedinjenim Državama. Kako osoba stari, koža prirodno postaje manje elastična. Kao rezultat toga, na licu se počinju stvarati fine bore koje u konačnici postaju bore koje toliko mrzimo. Postoje dvije glavne strategije njege kože kada je riječ o borama: utjecati na mišiće koji otkrivaju bore ili ispuniti kožu kako bi bore bile manje uočljive. Prva strategija uključuje Botox, a druga injekcije kolagena.

Botox njega kože

Osoba zapravo ima soj botulizma ubrizgan u lice kada se odluči za tretman za njegu kože Botoxom. Botox zapravo prekida prijenos živčanih impulsa do mišića koji otkrivaju naše bore. Možda zvuči radikalno, ali ove injekcije zapravo smanjuju pojavu bora na licu na značajan vremenski period. Sada te injekcije mogu biti skupe i moraju se ponavljati—ali općenito su učinkovite.

Injekcija kolagena za njegu kože

Mnogi ljudi imaju ozbiljno pogrešno mišljenje o injekcijama kolagena. Smatra se da je kolagen oblik masti koji se ubrizgava u lice kako bi se popunile bore uzrokovane borama. Zapravo, kolagen je učinkovit oblik tretmana za njegu kože za bore ne zato što je masnoća – već zato što je protein. Zapravo, kolagen je poseban protein koji pomaže stanicama i krvnim žilama da se međusobno povežu. Kada se to dogodi, bore izblijede jer kolagen pomaže koži da se “obnovi” na područjima gdje nastaju bore i zapravo popuni linije. Opet, tretmani kolagenom obično djeluju, ali su također skupi i potrebno ih je ponavljati.

Prirodne kreme protiv bora

Jeftinija, ali sporija alternativa skupim tretmanima za njegu kože za bore je jednostavna krema. Kreme protiv bora obnavljaju teksturu kože i pomažu u elastičnosti tijekom vremena. Međutim, za razliku od injekcija kolagena ili botoxa, krema za njegu kože protiv bora nanosi se samo na površinu kože. Zbog toga je potrebno mnogo više vremena. Ipak, krema protiv bora je isplativ i neinvazivan tretman za bore koji djeluje ako joj se posveti dovoljno vremena. Opet, kako biste smanjili moguće nuspojave, držite se krema koje koriste prirodne sastojke jer će bolje reagirati s vašom kožom.

Temelji ljepote

Većina nas je čula staru izreku: “Ljepota je samo duboka.” Pa nije baš istina. Ljepota je vanjska manifestacija dobrog zdravlja,