HEKLANJE

Probudite se iz noćne more o dugovima po kreditnoj kartici

TEMU APP 100 E KUPON

Stvaraju li vam dugovi po kreditnoj kartici noćne more? Ako da, čitajte dalje i vidite možemo li vam uštedjeti nešto novca i pomoći vam da bolje spavate noću. Tako je lako uvaliti se u dugove, jer se čini da nas sve te tvrtke za izdavanje kreditnih kartica bacaju na te kartice.

Naučite razumjeti svoju izjavu ako plaćate više od 15% svoje mjesečne plaće na račun kreditne kartice, sada je vrijeme da nešto poduzmete. Ako plaćate minimalnu uplatu, a kamata zauzima velik dio vaše mjesečne uplate, zapravo ne dolazi mnogo od salda. Na primjer, recimo da plaćate £100 mjesečno, a sada pogledajte svoj izvod i vidite koliko zapravo ide na kamate.



Izbjegavajte minimalna plaćanja…

Minimalne isplate su noćna mora jer vas koštaju bogatstvo i trebat će vam godine da platite dug. Tvrtke koje izdaju kreditne kartice prije su uzimale 5% kao minimalnu uplatu ukupnog dugovanog novca, ali sada traže samo 2% jer je ljudima teško vratiti tih 5%. To je zauzvrat stvorilo problem duga za mnoge ljude.

Evo nekoliko načina koji će vam pomoći smanjiti dugove na kreditnoj kartici! Pokušajte prestati koristiti svoju kreditnu karticu, a ako ne možete, pratite što trošite. Prijenosi stanja dobar su način da uštedite novac, potražite one koji nude beskamatna razdoblja od 0% na 6-9 mjeseci; ovo će vam dati malo prostora za disanje. Obavezno provjerite stopu godišnje kamatne stope nakon što istekne razdoblje bez kamata od 0% i izrežite prethodnu karticu jer ne želite ponovno biti u iskušenju i završiti u većem dugu.

Možete prebaciti svoj dug na kreditnu karticu s nižim APR-om…

Ne postoji ništa što govori o tome da nakon što istekne razdoblje bez kamata od 0% morate ostati pri ovoj kartici, ako pazite što radite, tada možete promijeniti karticu koja ima istu ponudu. Samo budite oprezni i pobrinite se da imate točne datume jer ne želite da vam se naplate zakašnjela plaćanja.

Nakon što osjetite da ste se izjednačili, sljedeći korak je da pokušate potpuno otplatiti svoj dug. Način na koji to radimo je da počnemo s kreditnom karticom koja ima najvišu kamatnu stopu, platimo najviše na ovu kreditnu karticu i samo platimo minimalnu uplatu ostalim vašim karticama, nakon što ova kartica završi, prijeđite na sljedeću najveću kamatnu stopu karticu i tako dalje dok sve vaše kreditne kartice ne budu isplaćene.

Kreditne kartice su super stvar i svi ih trebamo, ali moraju biti pod našim uvjetima i moramo ih moći otplatiti, ako je moguće na kraju svakog mjeseca. Ako ne možemo, tada počinju problemi jer vas minimalna plaćanja samo dodatno zadužuju i trebat će godine da ih otplatite.



Zapamtite…

1) Pokušajte prestati koristiti svoju kreditnu karticu
2) Prijenosi stanja od 0% mogu vam pomoći da otplatite svoj dug
3) Prvo isplatite dug s najvećim APR-om

Nakon što stavite dug pod kontrolu i u iznosu za koji smatrate da je njime moguće upravljati, sljedeći korak je pokušati obuzdati potrošnju i u potpunosti očistiti dug i vratiti se na ravnomjernu kobilicu, tada možete uživati u slobodi potrošnje koju kreditna kartica vam donosi, ali pod vašim uvjetima.



Gnojidba kupusnjača

Kupusnjače najbolje uspijevaju na humusom bogatim tlima dobre prozranosti i dovoljno opskrbljene vlagom te blago kisele do neutralne reakcije gdje