HEKLANJE

Rad u mirovini

TEMU APP 100 E KUPON

Većina stručnjaka za ovu temu vjeruje da će sustav socijalne sigurnosti bankrotirati za otprilike 15 godina. Međutim, neke nove studije ponudile su tračak nade. Čini se da ukazuju na to da je pretpostavka da će se boomer generacija umiroviti sa 65 ili 67 godina i sjediti i naplatiti čekove socijalnog osiguranja netočna.

Oni vjeruju da će dovoljan postotak – neke procjene su čak 80% – nastaviti raditi u nekom svojstvu, oslobađajući velik dio pritiska na sustav.



Ovo je vjerojatno jedini tračak nade za mnoge koji su posjetili financijske planere ili kupili softver za osobne financije da vide koliko im je potrebno za mirovinu. Oni obično pokazuju da vam treba milijun ili više dolara da biste se umirovili sa svojim trenutnim načinom života. Ali opet, oni ne uzimaju u obzir kontinuiranu zaradu.

Mnogi iz generacije baby boomera planiraju se umiroviti sa oko 65 godina, ali onda započinju drugu karijeru, radeći nešto u čemu uživaju. Većina ne želi nastaviti na svojim sadašnjim poslovima ili se preseliti na slabo plaćen posao u restoranima brze hrane ili supermarketima.

Radije bi radije učinili da njihovo akumulirano znanje funkcionira i, ako je moguće, u isto vrijeme nešto i vratili društvu.

Zdravstveni stručnjaci kažu da će ovaj trend biti koristan jer će, ako ostanu uključeni, oni koji su prošli dob za umirovljenje ostati zdraviji i bit će sretniji sa svojim životom.

Stoga se čini da se nekoliko trendova spaja. Oni u 60-ima, 70-ima i ranim osamdesetima zdraviji su nego ikad. Zbog produženog životnog vijeka i manjka mirovinske štednje, moraju nastaviti zarađivati. Čini se da mnoge tvrtke koje su nekada gledale na starije radnike sa zadrškom sada shvaćaju vrijednost koju mogu doprinijeti tvrtki i društvu općenito.

Postoje nagađanja da bi koledži i sveučilišta mogli omogućiti umirovljenicima brzo stjecanje diploma, uzimajući u obzir njihovo prethodno obrazovanje i radno iskustvo. Također, neke države već ublažavaju zahtjeve za licence za nastavnike kako bi omogućile onima koji imaju diplome iz drugih područja osim obrazovanja da postanu učitelji s malo ili nimalo dodatnog usavršavanja.

Drugi način da nastavite zarađivati u mirovini je donošenje mudrih odluka o ulaganju sada.



Kupite nekretninu za iznajmljivanje, naučite kako učinkovito raspolagati novcem ili započnite vlastitu tvrtku sada u svom skraćenom radnom vremenu kako biste nešto pokrenuli do odlaska u mirovinu.

Internet je otvorio nove načine zarade, bilo da se radi o drop shippingu, affiliate marketingu ili prodaji robe na Bayu.

Ako ste oduvijek željeli biti autor ili ako znate pisati softverske programe, jednostavno je samostalno objavljivati i prodavati elektroničku robu putem usluga kao što je Clickbank.



Ili jednostavno možete raditi nešto što ste oduvijek željeli, poput pečenja kruha ili izrade cipela. Ako ste dobri u bilo čemu što odaberete, trebali biste imati malih problema s pronalaženjem klijentele.

Ali ako ste depresivni jer morate nastaviti raditi nakon 65. godine, nemojte. Imat ćete puno društva i zbog toga ćete biti zdraviji i sretniji.

Za više savjeta o planiranju mirovine i osobnim financijama posjetite http://www.credit-yourself.com/financial-planning.html



Dijamantni nakit traje vjekovima

Dijamantni nakit ultimativna je fantazija žena, a možda i muškaraca. Poznato je da su kraljevi ukrašavali dijamante u svojim ukrasima,