HEKLANJE

Razumijevanje načina na koji se obrađuju usluge trgovačkih kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Trgovački račun je račun kreditne kartice koji trgovac otvara u banci, omogućujući trgovcu prihvaćanje narudžbi kreditnom karticom od kupaca. To je isto što vidite na nekim web stranicama koje prodaju stvari i stvari.

Postoje različite mogućnosti obrade koje pružaju pružatelji usluga trgovačkih kreditnih kartica: internetska obrada u stvarnom vremenu, maloprodajna terminalna obrada i računalna obrada.



Internet obrada u stvarnom vremenu

Ova vrsta obrade usluge kreditne kartice idealna je za tvrtke koje posluju putem interneta. Kada je kupac spreman platiti, može kliknuti na ponuđenu poveznicu “naplata” koja vodi do sigurne stranice na kojoj može dati podatke o svojoj kreditnoj kartici. Na zaslonu se pojavljuje potvrda koja govori korisniku je li kartica prihvaćena ili odbijena.

U roku od dva radna dana novac je položen na račun trgovca. Pružatelji usluga u stvarnom vremenu tada će trgovcima pružiti online bazu podataka koja prikazuje sve transakcije kreditnim karticama, čineći računovodstvo i bilansiranje na kraju mjeseca jednostavnim.

Internetska obrada u stvarnom vremenu idealna je za trgovce koji imaju mnogo transakcija svaki dan, budući da pomaže automatizirati proces prihvaćanja plaćanja. Kako bi se dodatno povećala učinkovitost, obrada u stvarnom vremenu nudi virtualne terminale, omogućujući trgovcima da ručno obrađuju narudžbe s bilo kojeg mjesta putem Interneta.

Maloprodajni Swipe terminal

Maloprodajni terminali idealni su za većinu fizičkih poduzeća, iako se može koristiti i POS (prodajno mjesto) softver. POS terminali se koriste u situacijama “prisutne kartice”, gdje kupci zapravo imaju svoje kartice sa sobom i provlače ih kroz terminal. Ovo je najjeftinije rješenje za obradu, obično košta dolar po transakciji. Također ima najmanji rizik od prijevare jer klijenti mogu vidjeti svoju transakciju. Većina terminala zahtijeva telefonske linije, iako neki rade putem zračnih valova ili mobitela. Prijenosni POS terminali idealni su za situacije kao što su sajmovi, gdje nema dostupnih telefonskih utičnica za spajanje običnog POS terminala.

Računalna obrada



Računalna obrada koristi softver koji trgovcima omogućuje obradu svih glavnih kreditnih kartica, darovnih kartica i jamstvenih usluga čekova na vlastitim računalima. Softverska obrada pomaže u smanjenju gubitaka od prijevare, štedi vrijeme i novac, kao i pruža moćne značajke koje samostalni terminali ne pružaju.

Stu Pearson se zanima za teme povezane s poslovanjem i financijama. Za pristup više informacija o trgovačkim uslugama ili o uslugama trgovačkog računa kliknite na poveznice.