HEKLANJE

Savjeti i trikovi sa šminkom i sjenilom za oči

TEMU APP 100 E KUPON

Kada osoba pogleda žensko lice, najčešće prvo što primijeti su njezine oči. Oči su prozori duše, kako se kaže, i najsjajnije su i najljepše crte ženskog lica. Zato se očima pridaje velika pažnja kada se nanosi šminka na lice, a odabir sjenila i način nanošenja uvijek se radi s velikom pažnjom.

Kad god našminkate oči, vaš bi cilj uvijek trebao biti da vaše oči izgledaju svjetlije. Šminka za oči trebala bi istaknuti vaše oči među ostalim crtama vašeg lica. To možete postići odabirom pravih boja za svoje sjenilo i stvaranjem prave mješavine sjenila za vaše oči.



Boje koje odaberete za svoje sjenilo trebale bi odgovarati boji vaših očiju ili joj stvarati kontrast. Ako su vam oči plave, onda bi vam plavo sjenilo savršeno odgovaralo. Ako su vam oči smeđe ili boje lješnjaka, sjajne bi bile smeđe ili zlatne nijanse za vaše sjenilo. Unatoč tome, plavo sjenilo na smeđim očima može pružiti vrlo lijep kontrast i učiniti oči svjetlijima.

Vaše sjenilo trebalo bi se sastojati od tri nijanse: svijetle boje kao što je taupe za vašu osnovnu sjenu, tamnijeg highlightera za pregib očiju i glavne boje za kapke koja je za nijansu svjetlija od vašeg highlightera. Ključ kako bi vaše sjenilo za oči uspjelo je stopiti ove tri boje.

Šminkanje očiju dolazi nakon što na lice nanesete podlogu. Uvijek se našminkajte od očiju prema dolje. Prije šminkanja kapke prvo namažite kremom za područje oko očiju za zaštitu osjetljive kože kapaka, a zatim preko njih nanesite malo pudera. Podloga će se pobrinuti da vaše sjenilo bude postojano satima.

Nakon što ste gotovi s podlogom, utapkajte osnovnu boju za sjenilo, pokrivajući cijeli kapak i obrvu. Pratite je glavnom bojom za kapke. Highlighter je sljedeći, ali pripazite kako nanosite highlighter jer ako ga nanesete na pogrešan način, highlighter može učiniti da vaše oči izgledaju prevelike i previše perlaste. Držite highlighter na vanjskim rubovima očiju. Također, izbjegavajte stavljati highlighter na obrvu, osim ako se ne šminkate za večernju aferu ili idete na fotografiranje. Pažljivo pomiješajte tri nijanse sjenila tako da izgledaju glatko jedna preko druge.

Nakon što ste gotovi sa sjenilom, možete početi stavljati ostale elemente šminke za oči, nanijeti na obrve i trepavice. Vaše obrve daju karakter vašim očima, pa ih ne smijete zanemariti kada šminkate oči. Četkajte ih četkom za obrve, a zatim ih oblikujte olovkom za oči. Olovka za oči mora biti oštra i odgovarati nijansi vaše maskare.

Što se tiče vaših trepavica, pravilno nanošenje maskare na njih uvelike će učiniti da vam oči iskoče. Maskara produljuje duljinu vaših trepavica i čini ih gušćima. Prvo uvijte trepavice uvijačem za trepavice prije nego što stavite sjenilo kako stvar ne bi pokvarila vaše pažljivo umiješano sjenilo. Stavite dovoljno maskare i obrišite višak maskare s aplikatora prije nego što ga nanesete na trepavice kako se trepavice ne bi skupile. Također, koristite maskaru otpornu na razmazivanje i vodootpornu maskaru kako vam ne bi curila ako vam ikada poteku suze, pogotovo kada nosite kontaktne leće. Za kraj ocrtajte kapke neposredno ispod trepavica olovkom za oči.

Ako želite posebne detalje u šminkanju očiju, možete staviti malo svjetlucanja na oči kako bi izgledale svjetlije. No, ako imate oko 30 ili više godina, svjetlucanje koristite s oprezom jer svjetlucanje može privući neželjenu pozornost na bore oko očiju, ako ih već imate. Posebne prilike ipak zahtijevaju posebne detalje na šminki očiju, au tom slučaju možete staviti malo svjetlucanja na obrvu. Oči možete dodatno posvijetliti tako da povučete točkicu ili dvije bijelom olovkom za oči ili sjenilom na unutarnjem rubu očiju.



Još jedna stvar koju biste trebali imati na umu kada šminkate oči je da idete na ravnotežu. Ako nosite jarko crveni ruž, ublažite šminku za oči. Zapravo, možete potpuno odustati od nošenja sjenila i samo se zadržati na maskari i olovci za oči ako nosite crveni ruž. Nošenjem crvenog ruža i tamnog sjenila samo ćete izgledati poput klauna.

Kod šminkanja treba paziti kako šminkamo oči i kako nanosimo sjenilo. Oči su ipak najljepša crta na ženskom licu, pa njihovu ljepotu uvijek trebamo isticati.