HEKLANJE

Sigurni načini za popravak kreditne sposobnosti

TEMU APP 100 E KUPON

Ako imate lošu kreditnu sposobnost, u dugovima ili ste umorni od odbijanja kredita ili zajmova, onda je ovo za vas. Mnogi ljudi pretpostavljaju da na njihovom kreditnom izvješću nema negativnih ocjena, dok u vašem izvješću zapravo mogu postojati pogreške za koje vi uopće ne znate.

Vaša kreditna povijest je zapis o tome kako trenutno upravljate svojim kreditnim računima i kako ste upravljali svojim kreditom u prošlosti. Ako imate lošu kreditnu sposobnost, možda će vam biti teško dobiti zajmove, hipoteke, kreditne kartice ili raditi stvari koje zahtijevaju dobru kreditnu povijest.



Postoje provjerene tehnike koje možete koristiti kako biste vratili svoj život na bolje.

Prvi korak je pregledati svoje kreditno izvješće. Prije nego počnete nagađati o svom kreditnom izvješću, naručite kopiju svog izvješća. Ako vam je kredit odbijen u proteklih 60 dana, kreditni ured će vam besplatno dati kopiju vašeg izvješća.

Nakon što primite izvješće, pažljivo pregledajte stavke i zabilježite sve netočne, netočne, pogrešne, obmanjujuće ili zastarjele informacije. Ako prikazujete negativne stavke, poželjet ćete ih ukloniti.

Kako biste osporili negativnu stavku u svom izvješću, obratite se kreditnom uredu koji je dostavio izvješće i recite im koje informacije smatrate netočnima. Pošaljite svoje pismo preporučenom poštom, potrebna je povratnica. Ne želite da vjerovnik ili kreditni ured tvrde da nisu primili vaš zahtjev.

Nakon što kreditni ured primi vaše pismo o sporu, dužni su ga istražiti i obavijestiti vas o rezultatima istrage. Oni vam moraju dati ažuriranu kopiju vašeg izvješća.

Ako se ne slažete s ishodom, možete dodati izjavu potrošača u svoju kreditnu datoteku. Zakon vam dopušta da u svoje ime podnesete kratku izjavu od 100 riječi ili manje. Kreditni ured dužan je dati tu informaciju svakome tko pregledava vaše kreditno izvješće.

Možete zatražiti da se ispravljena verzija izvješća pošalje svim tvrtkama koje su primile prijavu o vama u proteklih šest mjeseci. Kandidati za posao mogu poslati ispravljene verzije svog izvješća svim poslodavcima koji su primili izvješće u svrhu zapošljavanja tijekom posljednje dvije godine.



Evo nekoliko načina na koje možete početi obnavljati svoju kreditnu povijest:

Prijavite se za račun za plaćanje u lokalnoj robnoj kući. Trgovine će vam često dati kredit putem kartice za plaćanje. Budite sigurni da ćete moći na vrijeme otplatiti račune.

Zamolite rođaka ili prijatelja s dobrim kreditnim dosijeom da potpiše vaš zahtjev za mali zajam. Vratite zajam točno prema uvjetima.



Položite sredstva kod financijske institucije koja će poslužiti kao kolateral za zajam ili kreditnu karticu.

Sada kada imate prave informacije, možete se radovati potpuno novom životu s dobrim kreditom.