HEKLANJE

Smanjenje znakova preranog starenja

TEMU APP 100 E KUPON

Mladi i stari Amerikanci često su zabrinuti za usporavanje procesa starenja – a možda nigdje na tijelu ta briga nije toliko usredotočena nego na kožu.

Koža je najveći tjelesni organ, njegova “prva linija obrane” od bolesti i jedan od najočitijih aspekata čovjekova izgleda. Ipak, svaki dan kožu napadaju zagađivači u zraku i štetne zrake koje emitira sunce, kao i umjetna svjetlost. S vremenom ovaj napad ugrožava funkcioniranje stanica kože i oduzima joj prirodnu hidrataciju tako važnu za zdravlje i ljepotu.



Znanstveni dokazi i liječničko mišljenje ukazuju na potrebu za novom vrstom režima ljepote – onom koja ne brine samo o koži izvana prema unutra putem lokalnih preparata, već i iznutra prema van, kroz prehranu.

Sve veći broj istraživanja sugerira da hranjivi sastojak lutein, odavno poznat po svojoj ulozi u promicanju zdravlja očiju, također pruža značajne dobrobiti za zdravlje kože. Lutein, koji se nalazi u tamnozelenom lisnatom povrću (kao što su špinat, kelj i raštika), kao i u žumanjcima, također je dostupan kao dodatak prehrani.

Uzimani na dnevnoj bazi, dodaci luteina mogu pomoći u podršci prirodnoj antioksidativnoj obrani kože protiv dugotrajnih štetnih učinaka izloženosti suncu i umjetnom svjetlu. Lutein također može poboljšati hidrataciju kože i pomoći u smanjenju pojave preranog starenja, kao što je sugerirano u novom kliničkom istraživanju.

“Izloženost svjetlu je možda najozbiljnija prijetnja zdravoj koži”, kaže dr. Holly Showalter, viša znanstvena suradnica, istraživanje i razvoj, Kemin Health, što čini prirodni FloraGLO® lutein sastojak koji se koristi u stotinama različitih brendova dodataka prehrani širom svijeta. svijet. “Štetni učinci ultraljubičastih sunčevih zraka dobro su poznati”, ističe ona.

Manje je poznata, prema dr. Showalteru, činjenica da krema za sunčanje ne nudi nikakvu zaštitu od potencijalno štetnih učinaka vidljive plave svjetlosti visoke energije. Plavo svjetlo emitira sunce, kao i izvori unutarnje rasvjete poput fluorescentnih i halogenih svjetala.

“Lutein apsorbira plavo svjetlo, zapravo ga filtrira prije nego što može oštetiti kožu”, napominje dr. Showalter. “Osim toga, znanstvene studije pokazuju da lutein može pomoći u jačanju prirodnog antioksidativnog obrambenog sustava kože, omogućujući joj da se bori protiv štetnih učinaka mnogih vrsta izloženosti okolišu.”

Savjeti za zdrav, čist ten

Za mnoge žene posjet odjelu za njegu kože u drogeriji može biti jednako zastrašujući kao naručivanje kompliciranih toplih napitaka u

Aukcije i prometne gužve

Internetske aukcije postale su internetsko buvljak i goleme su. Automobili su dostupni na aukciji na internetu, kao i nakit, antikviteti