HEKLANJE

Solariji za zatvorene prostore

TEMU APP 100 E KUPON

Solariji za zatvorene prostore služe za umjetno tamnjenje kože. Ograničena izloženost sunčevoj svjetlosti čini kožu zdravom jer apsorbira vitamin D iz UV zraka. Međutim, dugotrajno izlaganje sunčevoj svjetlosti povećava opasnost od opeklina. Sunčanje je korisno u izbjegavanju opeklina od sunca jer je to prirodni način zaštite vašeg tijela od njih.

Vrste solarija:



Solariji za zatvorene prostore dolaze u različitim cijenama i dizajnu. Trebali biste odabrati onaj koji odgovara vašem tipu kože. Solarijumi koriste žarulje za pružanje UV zraka. Jačina žarulja može se mijenjati prema vašim potrebama.

Sunčanje u zatvorenom prostoru pomoću solarija je način da dobijete umjereno sunčanje od kojeg možete izvući maksimalnu korist. Solarij omogućuje umjereno tamnjenje jer možete kontrolirati količinu UV svjetla. Takva vrsta kontrole nije moguća na otvorenom jer intenzitet svjetlosti ovisi o puno čimbenika kao što su godišnje doba, doba dana, reflektirajuća površina, nadmorska visina itd. Unutarnji solariji mogu se regulirati tako da različito djeluju na različite tipove kože pružajući maksimum korist od sunčanja.

Previše izlaganja UV zračenju može biti štetno, a UVB zrake mogu uzrokovati opekline koje zauzvrat mogu uzrokovati rak kože. Stoga je preporučljivo koristiti profesionalne solarije i odobrene i testirane solarije.

U solarijima sunčanje se odvija prema rasporedima koji su prikazani na opremi. Solarij vodi računa o tipu kože i intenzitetu svjetla čime se minimalizira rizik od opeklina.

Prednosti solarija u zatvorenom prostoru:

Solariji u zatvorenom mogu pomoći u…

1. Tamnjenje kože čime se smanjuje rizik od opeklina od sunca.



2. Maksimiziranje prednosti preplanulosti koja najbolje odgovara vašem tipu kože.

Umjereno izlaganje suncu najbolji je način da se maksimiziraju potencijalne dobrobiti boravka na suncu.

Također je preporučljivo koristiti solarij u umjerenim količinama, pazeći da postoji stručno i obrazovano osoblje koje će vas moći savjetovati o najboljem načinu korištenja solarija.



Ovdje navedeni savjeti vrijede za kućnu upotrebu kao i za upotrebu u solariju.