HEKLANJE

Spriječite sebi potrebu za postupcima izbjeljivanja zubi

TEMU APP 100 E KUPON

Imate problema sa žutim zubima? Bojite se nasmiješiti jer će ljudi vidjeti vaše obojene zube? Onda ne paničite jer svaki problem se može riješiti pa i ovaj. Postoje mnoge odlične tehnike izbjeljivanja zubi koje vam mogu vratiti lijep osmijeh.

Ono što biste se trebali zapitati je zašto ste završili u ovoj situaciji. Brojni su čimbenici koji dovode do loše boje zuba. Ako ih ne poznajete i ne poduzimate ništa da ih izbjegnete, često će vam trebati estetski stomatološki zahvati izbjeljivanja zubi.



Prije svega najčešći uzroci žutih zubi su tamna hrana, duhan i kava. Trebali biste pokušati spriječiti ovu gadnu situaciju, slijedeći plan prehrane otporan na mrlje. Pokušajte koliko god možete smanjiti pijenje kave, čaja, cole, crnog vina, soka od grožđa. Vrlo su štetni za boju zuba. Iznenađujuće, jedno od najgorih pića za vaše zube je čaj. Umjesto ovih napitaka o kojima sam gore govorio pokušajte piti više vode, sok od grejpa, bijeli vinski ocat

Postoje neke jednostavne metode izbjeljivanja zubi koje možete koristiti kod kuće. Pokušajte koristiti dobru pastu za zube, gel ili trake za izbjeljivanje. Za maksimalnu učinkovitost pokušajte ne piti nikakve tamne tekućine ili jesti tamnu hranu nakon što ste upotrijebili gore navedene proizvode.

Kao što sam već rekao, pušenje je jedan od najopasnijih elemenata za vaše zube. Ako imate malo volje, mogli biste prestati pušiti i spriječiti da vam zubi postanu žuti i ružni. Također, ako prestanete pušiti, to je vrlo dobro za vaša pluća.

Ako razmišljate o oralnom piercingu, savjetovao bih vam da to ne učinite. Imati metal u ustima cijeli dan može biti prilično štetno za vaše zube.

Još jedna važna stvar koju biste trebali imati na umu je temperatura hrane koju jedete. Nikada ne biste trebali jesti hranu suprotnih temperatura jednu za drugom u kratkim vremenskim razmacima. Vaši se zubi mogu proširiti ili skupiti, dopuštajući mrljama da prodru kroz njih.

Kisela hrana također može olakšati proces bojenja vaših zubi, pa je pokušajte izbjegavati koliko god možete.

Sve u svemu, postoji mnogo tehnika izbjeljivanja zubi koje možete izabrati tako da se ne biste trebali previše brinuti ako imate obojene zube. Ali pokušajte što je više moguće zadržati ih bijelima izbjegavajući lošu hranu i navike.