HEKLANJE

Stečajni odvjetnik: pitanja za postavljanje

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste pokušali na sve zamislive načine izbjeći bankrot, ali ste ustanovili da nemate drugog izlaza iz situacije, prvi korak koji biste trebali poduzeti prije podnošenja prijave je konzultirati se sa stečajnim odvjetnikom. Stečajnog odvjetnika može angažirati ili imenovati sudski sustav da vam pomogne u sudskom postupku. Ako odlučite odabrati vlastitog odvjetnika, pobrinite se da odaberete nekoga s prethodnim iskustvom u stečajnom pravu, po mogućnosti nekoga tko se posebno bavi stečajem.

Bez obzira kojeg ste stečajnog odvjetnika odabrali, uvijek biste trebali biti spremni odvjetniku postavljati pitanja u vezi s vlastitim slučajem. Evo popisa pitanja koja biste uvijek trebali postaviti svom odvjetniku kako biste bolje upoznali svoj stečajni postupak:



Postoje mnogi izdavatelji kreditnih kartica koji promoviraju ono što neki ljudi nazivaju “bankrotnim kreditnim karticama” – to jest, kreditne kartice za ljude koji imaju bankrot u svom kreditnom izvješću.

Naravno, ovi izdavatelji kreditnih kartica ciljaju na pojedince s lošom kreditnom sposobnošću općenito, a ne samo na one koji su bankrotirali – ali u svrhu ovog članka koristit ćemo izraz “kreditna kartica u stečaju”.

Većina stečajnih kreditnih kartica koje vidite u reklamama osigurane su kreditne kartice. Ako niste upoznati s osiguranom kreditnom karticom, ona je “osigurana” posebnim štednim računom koji otvarate kod banke izdavatelja, a koji služi kao kolateral za kreditnu liniju koju dobivate s bankrotnom kreditnom karticom.

Dakle, kako ćete odabrati “osiguranu” kreditnu karticu za bankrot? Prvi korak je sastavljanje popisa kriterija. U Kreditnim rješenjima nakon bankrota pokrivam osam kriterija koje možete koristiti. Kad primijenim osam kriterija, preostaje samo nekoliko stečajnih kreditnih kartica – tako da se brzo sužava na one bolje.

Ovdje nema dovoljno prostora za pokrivanje svih osam kriterija koje koristim pri odabiru bankrotne kreditne kartice, pa se usredotočimo na neke od njih kao početnu točku:

1. Ima razumne naknade

Što je razumno? Pa, dok sam istraživao neke izdavatelje bankrotskih kreditnih kartica, naišao sam na jednog koji naplaćuje 120 USD naknade za prijavu. Usporedite ovo s nizom drugih koji uopće ne naplaćuju naknadu za prijavu! Ali to je samo dio slike – također želite biti sigurni da izdavatelj kreditne kartice u stečaju nudi kamatnu stopu koja je konkurentna drugim izdavateljima. Ovdje je ključna usporedba kupnje i provjera da ste svjesni svake naknade koju izdavatelj kartice naplaćuje.



2. Izvještava glavne kreditne agencije

Ovo je vrlo važno – ako želite obnoviti svoju kreditnu povijest, pobrinite se da izdavatelj bankrotne kreditne kartice izvješćuje glavne agencije za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti: Experian, Equifax i Trans Union. Također želite biti sigurni da su informacije prijavljene na određeni način – u Kreditnim rješenjima nakon bankrota ulazim u detalje o tome.

3. Izvješća o kreditnim ograničenjima



Zašto je to važno? Ako izdavatelj kreditne kartice u stečaju ne prijavi vaš kreditni limit, to bi moglo smanjiti vaš kreditni rezultat kod nekih modela kreditnog bodovanja jer bi automatski mogao pretpostaviti da ste na svom limitu – čak i ako koristite samo 10% dostupne kreditne linije.

Dotakli smo se samo tri od osam kriterija koje pokrivam u Kreditnim rješenjima nakon bankrota. Ali, u najmanju ruku, trebalo bi vam dati početnu točku kada je u pitanju odabir kreditne kartice u stečaju.

Autorska prava © 2006 Innovative Solutions Publishing, Inc. Sva prava pridržana.



Nazivi tvrtki i proizvoda/usluga navedeni u ovom članku zaštitni su znakovi, registrirani zaštitni znakovi ili uslužni znakovi njihovih vlasnika. Nitko od vlasnika nije sponzorirao ili podržao ovaj članak.

ODRICANJE:

Ove su informacije osmišljene kako bi pružile samo opći pregled predmeta koji se ovdje opisuje.

Ove se informacije daju uz razumijevanje da ni izdavač ni autor nisu angažirani u pružanju pravnih, računovodstvenih ili drugih stručnih savjeta. Ako je potrebna pravna ili druga stručna pomoć, treba potražiti usluge stručnjaka.

Niti izdavač niti autor neće biti odgovorni za bilo kakav gubitak ili štetu, uključujući ali ne ograničavajući se na posebne, posljedične, slučajne ili druge štete, uzrokovane ovdje sadržanim informacijama.

Prisiljeni ste na veće uplate

Potrošači koji su već opterećeni višim troškovima energije opterećeni su još jednim gubitkom na svojim financijama: višim minimalnim plaćanjima kreditnom