HEKLANJE

Affiliate marketing: situacija u kojoj svi dobivaju

TEMU APP 100 E KUPON

Zašto stotine i tisuće poduzetnika osnivaju online tvrtke? Nekoliko je razloga za ovaj fenomenalan trend. Najvažniji među razlozima je taj što Internet otvara lakši pristup širem tržištu. Zapravo, cijeli svijet postaje tržište online poslovanja. Internetska tvrtka koja se fizički nalazi u jednom gradu, na primjer u New Yorku, može prodavati svoje proizvode klijentima koji žive diljem svijeta. Naravno, bit će dogovora u vezi s otpremom, ali takve stvari postaju SOP ili standardni operativni postupci.

Danas je glavni dio online poslovanja postavljanje affiliate marketinških programa. Postojanje takvih programa privuklo je ne samo poduzetnike i poslovne ljude, već i obične ljude koji žele imati vlastiti online posao. Affiliate marketing je postao ulazna točka za mnoge nove poslovne ljude.



U biti, affiliate marketing je poslovni odnos između affiliate-a i trgovca, koji je vlasnik online tvrtke koja prodaje proizvod. Ulaskom u affiliate marketing program, trgovac zapravo smanjuje troškove oglašavanja svojih proizvoda. Ne treba se oglašavati jer će podružnice obaviti ovaj dio posla.

S druge strane, podružnice će biti voljne i željne promovirati i reklamirati proizvode trgovaca, bez gnjavaže oko primanja narudžbi ili zahtjeva za isporukom proizvoda na vrijeme, ili pritiska održavanja kupaca zadovoljnima. Podružnice su se već specijalizirale za jedan mali aspekt poslovanja, a ipak mogu postati dio drugog internetskog poslovanja.

Trgovac ne mora brinuti o plaćama za podružnice jer on nije obvezan plaćati plaće. Ono što treba platiti su provizije suradnika koje će se obračunavati ovisno o dogovorenom paketu naknada.

Jedan paket se zove plaćanje po kliku u kojem se affiliate plaća kada posjetitelj klikne na banner trgovca. Drugi paket je pay-per-lead na koji se posjetitelj pretplatio i naveo imena potencijalnih klijenata. I treći paket je pay-per-sale, u kojem posjetitelj kupuje proizvod.

Affiliate nije ograničen određenim iznosom prihoda. Neće biti minimalne niti maksimalne prodaje za affiliate. Nepostojanje minimalnog dohotka uklanja pritisak na affiliate, posebno nove. A nepostojanje maksimalnog ograničenja utire put velikim mogućnostima zarade.

Stoga je situacija stvorena u affiliate marketingu situacija koja je korisna i za trgovca i za affiliate.

Njega kože lica protiv starenja

Ako ozbiljno razmišljate o njezi kože lica protiv starenja, dužni ste istražiti sve alternative. Dok se kozmetika može činiti logičnim