HEKLANJE

Štedite novac, jednostavno

Svi znamo kako potrošiti svoj novac, no razumijemo li u potpunosti kako ga uštedjeti? Ne govorim o izdvajanju rezerve za ulaganje ili za crne dane – što je oboje dobro – već o uštedi novca na svakodnevnim stvarima. Evo nekoliko jednostavnih načina na koje možete uštedjeti novac:

Izrežite kupone. Izrezivanjem kupona možete uštedjeti na kupovini. Neke će trgovine čak udvostručiti ili utrostručiti kupone proizvođača do određenog iznosa [obično jedan dolar] kao dodatni poticaj da vas dovedu.



Trgovina za usporedbu. Svjetska mreža daje kupcima priliku da usporede cijene i kupuju izravno na mreži za gotovo sve dostupne proizvode. Naručite online ako je artikl jeftiniji od osobnog naručivanja. Ne zaboravite uzeti u obzir otpremu, rukovanje i poreze kada naručujete putem weba, no mnogi online trgovci nude besplatnu dostavu, a porezi nisu uvijek univerzalno procijenjeni.

Energetski učinkoviti uređaji. Vaš stari hladnjak ili perilica troši energiju. Kada kupujete novu jedinicu, provjerite je li energetska ocjena visoka. Nemojte, međutim, platiti stotine dolara više za proizvod ako je obećana samo malo viša energetska ocjena. Saznajte koji modeli proizvode najvišu moguću energetsku ocjenu za novac.

Dobijte besplatne uzorke. Proizvođači rado daju uzorke svojih proizvoda. Ponekad je sve što je potrebno pismo ili e-pošta odgovarajućem odjelu i vaš će besplatni poklon stići poštom u obliku robe ili kao kupon koji vam omogućuje da besplatno kupite artikl lokalno.

Kupujte u klubovima. Skladišni klubovi kao što su BJ’s, Sam’s Club i Costco nude uštede koje smanjuju 10-30% niže cijene u supermarketima. Mnogi uzimaju i kupone!

Psss! Idi u knjižnicu. Veliki trgovci knjigama svojim kupcima nude širok izbor knjiga. Međutim, možda ćete moći pronaći taj isti naslov u svojoj besplatnoj javnoj knjižnici. Ako ne, pitajte knjižničarku bi li naručila knjigu za vas. Besplatna knjiga bolja je od 30 dolara koje biste platili za bestseler, plus kavu!

Upotrijebite ga ponovno; Recikliraj. Možda se predmet koji bacaš može ponovno upotrijebiti. Ako definitivno nemate koristi od njega, prodajte ga na garažnoj rasprodaji [ili online putem aukcijske stranice] i zadržite zaradu. U svakom slučaju, pridonosite čistom okolišu ne dodajući već prenatrpana odlagališta.

Postoje mnogi drugi načini da uštedite čak i pored onih koje sam spomenuo. Sve što je potrebno je malo mašte i nešto inicijative i uskoro ćete shvatiti da štedite novac na načine koji vam prije nisu padali na pamet.



Adwords čudo

Budući da je sigurnost posla stvar prošlosti, ljudi su počeli gledati na internet kao na način da si osiguraju dodatni