HEKLANJE

Što biste trebali znati o promjeni kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

S dugom kreditne kartice u SAD-u na vrhuncu, mnogi pametni potrošači i investitori obnavljaju svoje obveze da se oslobode ovog opterećujućeg i u većini slučajeva nepotrebnog duga. Pritom su u stalnoj potrazi za sljedećom najboljom kreditnom karticom s višim kreditnim limitima, nižim godišnjim postotnim stopama (APR) i ponudama prijenosa nultog stanja. Zapravo je za neke ljude mijenjanje kreditne kartice postalo uobičajeno kao i mijenjanje baterije u protupožarnom alarmu i zapravo je upalilo. Dakle, ako ste među tisućama Amerikanaca koji razmišljaju o promjeni kako bi poboljšali svoju financijsku sliku, prije nego što to učinite, morate razmotriti nekoliko stvari. Oni uključuju kako će višestruki upiti za kredit utjecati na vašu kreditnu ocjenu i hoće li APR koji se primjenjuje na prijenose stanja nakon uvodnog razdoblja odgode i dalje biti dobar posao. Uz ove dvije stvari trebali biste također, kao i sa svime što radite, provesti vlastito istraživanje kako biste pronašli najbolje rješenje za svoje potrebe.

Ekonomski je logično promijeniti kreditnu karticu kako biste uštedjeli novac na kamatama i naknadama. Pogotovo kada uzmete u obzir činjenicu da je za većinu kreditnih kartica minimalna mjesečna uplata toliko niska da jedva pokriva troškove kamata smanjujući vaš nepodmireni dug za samo nekoliko bijednih dolara iz mjeseca u mjesec. Stoga ne čudi što skočimo na svaku novu ponudu koja nam se nađe na putu. Međutim, kada odlučujete hoćete li promijeniti karticu, trebali biste imati na umu da svaki put kada podnesete zahtjev za novu kreditnu karticu, upit tog određenog vjerovnika odlazi u vašu kreditnu datoteku jeste li dobili kredit ili ne. Osim toga, višestruki upiti različitih vjerovnika negativno utječu na vašu kreditnu ocjenu i svaki račun, zatvoren ili neiskorišten, ostaje u vašem kreditnom dosjeu najmanje sedam godina. Posljednja stvar, promjena kartice i zatvaranje računa odmah nakon promjene također utječe na vaš kreditni rezultat.



Kada razmišljate hoćete li iskoristiti ponudu prijenosa stanja od 0%, trebali biste uzeti u obzir količinu vremena koje ćete imati prije nego što se “normalni” APR primijeni na taj saldo i hoćete li to moći platiti u cijelosti prije poček je gotov. Osim toga, u slučaju da ne možete podmiriti saldo prije isteka razdoblja odgode, trebali biste razmisliti hoće li novi APR koji počinje biti značajna ušteda s kartice s koje razmišljate o prijenosu salda i hoće li se kamata obračunavati samo na preostali iznos ili na cijeli iznos koji ste prvotno prenijeli.

Kako biste bili sigurni da ćete dobiti najbolju ponudu, trebali biste temeljito pretražiti dostupne kreditne kartice prije donošenja konačne odluke kojoj instituciji podnijeti novi zahtjev za kredit. Na taj ćete način unaprijed točno znati što dobivate i postoje li uštede koje treba ostvariti, ostavljajući vrlo malo prostora za iznenađenja.

Promjena kreditne kartice pametan je izbor za potrošače koji pokušavaju upravljati svojim dugom i prevladati ga. Za discipliniranu osobu, ovo je vrlo učinkovita strategija koja će vam pomoći smanjiti teret duga. Ako se nađete u situaciji da vam se pruži prilika za promjenu kreditne kartice, imajte na umu negativan učinak višestrukih upita na vašu kreditnu sposobnost, kao i otvaranje novih računa uz istovremeno zatvaranje drugih. Kada to učinite mudro, nakon temeljitog pretraživanja dostupnih opcija, promjena kreditne kartice definitivno vam može pomoći da postignete svoje financijske ciljeve.

Prilagodba uredskoj kulturi

Biti novi dečko je dovoljno loše, ali prilagodba na novo okruženje u tvrtki sasvim je druga tema. Studije su pokazale

Putne kreditne kartice

Jedna od najboljih pogodnosti korištenja kreditne kartice ovih dana je zarađivanje zrakoplovnih milja koje možete iskoristiti za svoj sljedeći obiteljski