HEKLANJE

Što treba znati o organskoj kozmetici

TEMU APP 100 E KUPON

Zbog sve veće zabrinutosti za potencijalnu štetu koju jake kemikalije mogu prouzročiti tijelu i okolišu, prirodni trend je današnji trend u kozmetici. Žene sada traže proizvode koji su napravljeni od prirodnih sastojaka koji ne bi iritirali niti na bilo koji način oštetili njihovu kožu. Potražnja za sigurnijim kozmetičkim proizvodima dovela je do organske kozmetike.

Organski način života koji se obično povezuje s unosom hrane sada je proširio svoj doseg na kozmetiku i proizvode za njegu kože. Ljudi koji su se opredijelili za potpuno prirodne proizvode počeli su se opredjeljivati za tretmane organske ljepote kako bi bili dosljedniji načinu života koji su odabrali. Takve proizvode možete lako pronaći u trgovinama zdravlja i lječilišta diljem zemlje. Šamponi koji su 95% organski ili sapuni od eteričnih ulja i biljaka prodaju se kao alva.
Ali i dalje ostaje pitanje je li organska kozmetika doista onakva kakvom se čini?



Odgovor na to zapravo ovisi o vašem izboru šminke i kozmetičkih proizvoda. Postoje određeni proizvodi koji brzo tvrde da su napravljeni od prirodnih sastojaka, ali ne mogu živjeti u skladu s tom izjavom. S druge strane, doista postoje kozmetički brendovi koji nude tretmane organske ljepote. Ideja je saznati kako razlikovati jedno od drugog. Koji od njih govore istinu, a koji su obična marketinška reklama?

One prave

Organski kozmetički proizvodi ne smiju sadržavati štetne sastojke i sintetičke tvari. Idealno su izrađene od eteričnih ulja i biljaka koje se nalaze u prirodi. Čak ni izvori ovih sastojaka ne bi trebali biti podvrgnuti kemijskim pesticidima i slično. Većina kozmetičkih tretmana napravljena je od eteričnih ulja, ali također sadrže određene aktivne sastojke i dodatke koji možda nisu dobri za tijelo. Ne treba miješati određene proizvode koji sadrže mali postotak prirodnih biljnih ekstrakata kao organske. Organska kozmetika ima prirodne sastojke kao glavne sastojke.

Zašto ići organski?

Pojavilo se mnogo izvješća o konvencionalnim kozmetičkim proizvodima koji sadrže kancerogene sastojke. Budući da je koža prirodno prožimajuća, ove komponente mogu lako ući u krvotok i uzrokovati potencijalnu štetu tijelu. Biti svjestan svog zdravlja nije ograničen samo na unos hrane, već bi se trebao proširiti i na druga područja vašeg načina života. Odabir proizvoda od prirodnih sastojaka najbolji je način da održite dobrobit svog tijela i da rizik od zaraze alergenima i raznim zdravstvenim problemima svedete na minimum. Čak i ako ova klasična kozmetika sadrži samo malu količinu jakih kemikalija, još uvijek može uzrokovati potencijalnu štetu tijelu tijekom vremena.

Organski kozmetički proizvodi privlače veliku popularnost jer nude mnoge prednosti koje konvencionalna kozmetika nema. Kontinuirano korištenje sintetičkih kemikalija kroz kozmetiku može povećati opterećenje vašeg tijela ili nakupljanje toksičnih tvari u vašem tijelu. Organska kozmetika sprječava da se to dogodi jer ona najbolja na tržištu ne sadrži otrovne kemikalije koje se inače nalaze u konvencionalnim kremama i kozmetičkim proizvodima.

Kako ih pronaći



Lako je postati žrtva marketinške pompe kada na tržištu imate široku lepezu izbora. Zbog sve većeg interesa za organske proizvode, neki brendovi pokušavaju prodati svoje proizvode kao organske, a da ne ispune svoje tvrdnje. Važno je biti posebno pažljiv pri odabiru jer nisu svi proizvodi koji su označeni organskim točno takvima. Neki još uvijek sadrže otrovne kemikalije koje mogu dugoročno naštetiti tijelu.

Problem je u tome što SAD nema regulatorno tijelo za klasifikaciju je li proizvod organski ili ne. Još uvijek ne postoje stroga pravila koja se odnose na ovaj slučaj pa je na potrošaču da bude siguran kupuje li pravu stvar.

Kako biste saznali je li proizvod za njegu kože organski ili nije, najbolje što možete učiniti je provjeriti etiketu. Htjet ćete provjeriti sastojke koji čine vaš izbor i biti posebno oprezni s određenim komponentama koje možete pronaći na popisu. Većina otrovnih kemikalija nalazi se u malim količinama u određenim markama pa ćete njihova imena vjerojatno pronaći na dnu popisa.



Također je dobra ideja odabrati pouzdanu marku. Prije nego bilo što kupite, istražite visoko preporučene robne marke na tržištu. Internet i razni ugledni časopisi o ljepoti i modi mogu vam dati prednost.