HEKLANJE

Sve o AdWordsu i Adsenseu

TEMU APP 100 E KUPON

Svi žure za vijestima o novoj djeci na internetu – AdWordsu i AdSenseu. Morate to predati Googleu. Ovaj put su stvarno nadmašili sami sebe.

AdWords je Googleov oglašivački program s plaćanjem po kliku. AdWords je sličan drugim programima za oglašavanje s plaćanjem po kliku, ali druga strana novčića, AdSense, čini ga nevjerojatno moćnim programom za oglašavanje. Doći ću do toga za trenutak, a sada pogledajmo AdWords i kako funkcionira.



Pomoću AdWordsa možete izraditi vlastite oglase ili možete dati Googleovom timu da za vas osmisli reklamnu kampanju. Kada izradite AdWords oglase, oni se odmah pojavljuju na internetu. Imate potpunu kontrolu nad svojim proračunom jer plaćate samo kada se klikne na vaš oglas i možete postaviti vlastita dnevna ograničenja za ono što ste spremni platiti. Ne postoji minimalni proračun niti ograničeno vrijeme koje morate pokrenuti za svoju kampanju. Vi birate ključne riječi koje želite ciljati, tako da dobivate ciljani promet od svojih oglasa – ljudi koji traže upravo ono što vi nudite.

Možete se osloniti na Google za brzu, prijateljsku i stručnu podršku kada vam je potrebna. Osim toga, možete pristupiti izvješćima o izvedbi koja vas informiraju o tome koliko dobro funkcionira vaše oglašavanje kako biste mogli izvršiti izmjene prema potrebi.

Znam da sve to zvuči prilično slično drugim programima plaćanja po kliku, ali sada pogledajmo drugu stranu.

AdSense…

AdSense daje moćan udarac programu AdWords, kao i daje operaterima web stranica mogućnost zarade od svojih web stranica prikazivanjem Google oglasa (onih iz programa AdWords). Dakle, kao AdWords oglašivač, imate prednost u tome što operateri web stranica preglednicima pružaju sadržaj visoke kvalitete, a zbog ključnih riječi, vaši se oglasi pojavljuju na njihovim web stranicama u jasnom prikazu pojedinaca koji traže vaše proizvode ili usluge.

Kao operater web stranice, možete odabrati ključne riječi za program AdSense koje su relevantne za sadržaj koji pružate. Ključne riječi će privući relativne oglase koji će se prikazivati na vašoj web stranici, stvari koje zanimaju vaše preglednike, što dodaje vrijednost informacijama koje pružate svojim posjetiteljima. Kada posjetitelji vaše web stranice kliknu na Google oglas, vi ostvarujete prihod od tog klika. Pružanje relativnog sadržaja visoke kvalitete ključno je za zarađivanje s AdSenseom.

AdWords i AdSense su prijedlozi za obje strane za oglašivače i operatere web stranica. Oglašivači dobivaju ciljani promet na svojim web-mjestima uz minimalne troškove, a operateri web-mjesta zarađuju za prikazivanje oglasa na svojim web-mjestima. AdWords i AdSense dobrodošli su dodaci svijetu e-poslovanja i internetskog marketinga.