HEKLANJE

Temeljito analizirajte nagradne kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Putovanje se isplati u obliku nagradnih kreditnih kartica. Odabir najbolje nagradne kreditne kartice za sebe može biti zastrašujući i trebali biste se voditi nekim čimbenicima koji su vama osobni. Kako odabrati i analizirati kreditnu karticu koja najbolje odgovara vašim potrebama i stilu života? Kako uopće analizirati nagradne kreditne kartice?

Nagradne kreditne kartice trebale bi biti skrojene za vas



Kao prvo, tvrtke za nagrađivanje putovanja rade na pretpostavci da nešto želite – i da vam to mogu dati. Problem je u tome što većina nas ne zna što je to ‘nešto’ i skloni smo debelim, privlačnim paketima koje možda nikada nećemo koristiti. Na primjer, kreditna kartica za putovanje koja vam nudi popuste na zrakoplovne karte možda neće biti vrlo privlačna putniku čiju zrakoplovnu kartu plaća njegova tvrtka. S druge strane, nagradna kreditna kartica koja nudi egzotična krstarenja može ostati neiskorištena u rukama nekoga tko ne uživa u jedrenju!

S druge strane, česti putnik mogao bi imati koristi od besplatnih nadogradnji na brodu ako mu njegova kartica to omogući. Odabir kartice prema tome kako biste je koristili i imali koristi od nagrada bilo bi najvažnije. Jesu li ponuđene nagrade prilagođene vašem životnom stilu?

Vrijednost i korištenje najbolje ponude kreditnih kartica

Za početak analizirajte svoje obrasce putovanja. Ako vam određena zrakoplovna tvrtka daje posebne privilegije na određenoj nagradnoj kreditnoj kartici i ako često koristite tu zrakoplovnu tvrtku, ima smisla odabrati tu kreditnu karticu. Biti vjeran određenoj zrakoplovnoj tvrtki rezultiralo bi prikupljanjem nagrada koje bi zapravo mogle rezultirati puno većom vrijednošću u obliku bodova, povrata novca itd. Druge kreditne kartice mogu nuditi otmjene nagrade za zrakoplovne tvrtke koje biste radije izbjegli ili koje ne opslužuju odredišta koja posjećujete. Stoga odaberite nagradnu kreditnu karticu gdje vrijednost raste s korištenjem.

Skriveni troškovi nagradne kreditne kartice

Potrebno je razraditi i skrivene troškove. Putne nagradne kreditne kartice često dolaze s velikim naknadama.

Dobijte svoje kreditno izvješće
Nakon što ste primili svoje kreditno izvješće i primijetili da postoji pogreška, zastarjeli unos ili loš unos koji nema nikakve veze s vama, važno je pregledati detalje i prvo osporiti te pogreške.



Provjerite jeste li za svaki unos u vašem kreditnom izvješću provjerili osobne identifikacijske podatke. Često unos koji nije vaš može završiti u vašem izvješću jer se čini da se podudara s vašim podacima. Ako prvo osporite ove vrste pogrešaka, druge pogreške u vašem kreditnom izvješću više neće odgovarati vašoj datoteci. Izvor: Experian besplatno kreditno izvješće

Napravite popis stavki za spor
Nakon što ste se uvjerili da su svi netočni popisi osobnih detalja uzeti u obzir, vrijeme je da pogledate sve ostale štetne detalje u svom kreditnom izvješću. Navedite ih od najštetnijih do neutralnih. Na primjer, stečaj je daleko štetniji od kašnjenja plaćanja ili odbijanja kredita.

Nakon što pred sobom imate sve potrebne sporne popise, počnite pisati svoje prvo pismo spora. Trebalo bi se obratiti svakoj od tri agencije za kreditno izvješćivanje, čak i ako se ovi sporni oglasi pojavljuju samo u jednom ili dva izvješća. Ako se tri agencije za izvješćivanje obrate pismom spora za svaki upitni popis, to će osigurati da se te stavke kasnije ne pojave u vašim drugim kreditnim izvješćima.



Svaki spor pošaljite zasebno
Svi oglasi, osim osporavanja netočnih osobnih podataka, moraju biti ispisani i poslani zasebno. Ako pokušate osporiti nekoliko stavki odjednom, vrlo je vjerojatno da će agencija odbiti vaš zahtjev na temelju njegove nevažnosti. U ovom trenutku trebali biste biti spremni na to da će se agencije za kreditno izvješćivanje žaliti ili čak prijetiti da je vaš zahtjev za spor oko stavki neozbiljan ili čak nezakonit. To nije istina, agencije za kreditno izvješćivanje su dužne po zakonu istražiti i prihvatiti da su svi sporovi legitimni osim ako nemaju dokaze koji dokazuju suprotno. Zato ne odustaj.

Personalizirajte svoja pisma
Kada pišete pisma spora, trebali biste razmisliti o tome da ih pišete rukom, a ne da ih tipkate. Pazite da koristite jake riječi koje će agencijama za kreditno izvješćivanje jasno dati do znanja da je spomenuti popis osporavan. Primjeri ovih riječi su pogrešni, zastarjeli, obmanjujući ili neprovjerljivi. Nemojte trošiti vrijeme objašnjavajući stvari u svom pismu spora, objašnjenja se ne smatraju korisnima. Kada agencija za prijavu primi vaše pismo, dužna je istražiti popis koji ste osporili.

Ako niste sigurni u format pisama spora, uzorke možete kopirati ili preuzeti s interneta jednostavnim pretraživanjem na svojoj omiljenoj tražilici. Ovi uzorci daju vam dobru ideju o tome kako pismo spora treba biti oblikovano i koje pojedinosti treba ispuniti da biste postigli maksimalan učinak



Bit će potrebno između 2 tjedna do mjesec dana da dobijete odgovor od agencije za prijavu kreditne sposobnosti kojom vas obavještavaju da je vaše pismo primljeno i da se vaš spor istražuje. Nakon daljnjih 2-4 tjedna, novo izvješće o kreditnoj sposobnosti treba primiti od agencije za prijavu kako bi se potvrdilo da je stavka uklonjena iz vašeg izvješća.

Nakon što primimo ažurirano kreditno izvješće, možete se pozabaviti sljedećim sporom koji imate dok ne riješite sve sporne stvari.

•Ponekad agencije za kreditno izvješćivanje sporo reagiraju ili odluče uopće ne odgovoriti. Ako je to slučaj, morat ćete im poslati još jedno pismo kako biste ih podsjetili da su prema zakonu dužni riješiti vaš spor.

• Osporavanje stavki u vašem kreditnom izvješću nije lak zadatak, trebat ćete mnogo strpljenja, ali i biti uporan i ne odustajati. Imajte na umu da su agencije za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti po zakonu dužne istražiti vaše sporove, pa nemojte dopustiti da vas natjeraju da mislite da nije moguće ukloniti stvari iz vašeg kreditnog izvješća.

• Za one koji nemaju vremena ili imaju poteškoća s agencijama za kreditno izvješćivanje, dostupne su pravne usluge koje će osporiti stavke za vas uz malu naknadu.

Učinkovito raspolaganje novcem

Inflacija je svake godine. Ne možete zaustaviti povećanje životnih troškova jer cijene robe široke potrošnje stalno rastu. Ušteda novca postaje

Vrtni stolovi

Kada stigne sezona roštilja, objed na otvorenom postaje posve prirodna stvar i itekakva uživancija. Niste li negdje na pikniku na