HEKLANJE

Učinite sami: atraktivan kameni vrt na koji bi se svatko ponosio

TEMU APP 100 E KUPON

Jedan od najekonomičnijih načina poboljšanja krajolika koji okružuje vaš dom je izgradnja kamenjara. Vrtovi kamenjara najčešće se povezuju s Britanskim otocima, gdje klima rijetko pristaje na osjetljive biljke. Kameni vrtovi sa sobom donose pretpostavku da imaju vrlo malo biljaka, i to onih vrlo otporne sorte, ili da ih uopće nema. Raspored kamenja u vašem vrtu, kada ga pravilno nadopunjuju atraktivne biljke s usklađenim bojama, može dodati ljepoti doma i pružiti obilježje krajolika s malo održavanja koje ne bi smjelo ometati vaše postupke košnje travnjaka; nego će smanjiti količinu prostora koji zahtijeva košenje.
Prva stvar koju trebate učiniti kada započnete svoj kameni vrt je pažljivo pogledati predloženo mjesto za svoj vrt. Trebali biste očistiti područje od neželjenih biljaka, kao što su sorte vretenaste trave i oboljela stabla i biljke. Obavezno iskopajte korijenje kao i vrhove, inače ćete možda kasnije otkriti da je vaš kameni vrt zahvaćen neželjenom paprati ili nametljivim trajnicama.
Ako planirate nešto posaditi, provjerite jeste li testirali tlo kako biste odredili njegovu razinu kiselosti i opći pH. Dobra je ideja, čak i nakon što ste postavili svoje kamenje i zacrtali gdje želite staviti bilo koju biljku, pričekati cijelu sezonu rasta prije nego što pokušate posaditi u svom kamenom vrtu. To će osigurati da se tlo slegne i dat će vam priliku da se uvjerite da ste se riješili dosadnog korova tako što ćete ga okopavati, korijen i sve, čim se pojave iznad tla. Također je poželjno umiješati takva poboljšanja tla kao što su kompost i drugi spojevi. Ako namjeravate koristiti biljke koje vole tla s lužinom, trebali biste umiješati zdrobljene školjke kamenica ili vapnenac.
Nakon što ste poboljšali tlo, vrijeme je da postavite svoje kamenje. U estetske svrhe važno je ne ravnomjerno rasporediti svoje kamenje, odnosno odabrati stijene iste veličine i oblika. Mala raznolikost u korištenim vrstama stijena jednako je poželjna kao i mala raznolikost biljaka odabranih za postavljanje u konvencionalniji vrt. Ako želite imati puno biljaka, onda bi vaše stijene trebale biti dalje razmaknute kako biste dobili više mjesta za vegetaciju. Ako, međutim, namjeravate koristiti biljke samo umjereno, rasporedite ih bliže jedna uz drugu, ali pazite da ostavite malo prostora za rast biljaka. Pokušajte da dizajn izgleda što prirodnije, jer će biti privlačniji.
Prilikom postavljanja kamenja u vrt koji je nagnut, najbolje je početi od niskih dijelova padina i raditi prema gore. Pokušajte nagnuti vrh stijene natrag prema padini tako da voda iz kiše i prskalica bude vođena prema dolje. Osim toga, pokušajte spriječiti izbočine da zasjene stijene i biljke ispod. Cilj je stvoriti osjećaj stabilnosti. Postavite svaki kamen tako da njegova najšira strana služi za podlogu. Također možete postaviti veći kamen na manje kamenje, a zatim popuniti pukotine zemljom.
Ako kamenje postavljate na ravno tlo, radite s unutarnje strane prema vanjskim rubovima vrta. Ako planirate kružni vrt, ili kameni vrt u nekom drugom obliku koji je okružen drugim značajkama krajolika, to može biti nezgodno. Stoga je dobro na karti označiti koje stijene želite kako biste osigurali njihov pravilan smještaj u vrtu. Možda će biti potrebno, na ravnom mjestu, izgraditi male gomile prljavštine na različitim mjestima kako bi kameni vrt dobio zanimljiv izgled.
Ako namjeravate koristiti biljke u svom vrtu, trebali biste paziti da ih posadite nakon što je sve ostalo na svom mjestu i nakon što imate priliku provjeriti je li tlo pravilno slegnuto. Rano proljeće ili rana jesen najbolje su vrijeme za bilo kakvu sadnju, uključujući sadnju u kamenjarima. Pazite da odaberete biljke koje su prikladne za neravni teren i prilagođene vašoj klimi. Zatim ih posadite u prostore koje ste odredili. Krajnji rezultat trebao bi biti prekrasan vrt koji zahtijeva malo održavanja.

Rješenja protiv starenja

Prosječna dob do koje ljudi žive u zapadnom svijetu stalno raste kako napredak medicine napreduje brzim tempom. To je dovelo

Razumijevanje rizika liposukcije

Liposukcija je jedna od najpopularnijih plastičnih operacija s obzirom na težinu većine Amerikanaca. Kao i kod svake operacije, morate razumjeti