HEKLANJE

Učinkovito liječenje pacijenata s fibromijalgijom

Fibromijalgija je zbunjujući poremećaj koji se tek počeo javljati u medicinskoj zajednici. Zbog širokog spektra simptoma i često isprekidane prirode, malo se zna o učinkovitim liječenjima za to stanje, ali postoje dokazi da nešto tako jednostavno kao što je madrac ili topper od memorijske pjene može pomoći nekim pacijentima s FMS-om. www.sleepaidfactory.com
Fibromijalgiju karakterizira rasprostranjena, ponekad iscrpljujuća bol u mišićima, tetivama i drugim fibroznim tkivima. Drugi simptomi mogu uključivati neodoljiv osjećaj umora, poteškoće s koncentracijom i složene mentalne zadatke, koji se ponekad nazivaju “fibro-magla”. Dok se medicinska zajednica bori da sazna više o FMS-u i da ga odvoji od sličnih poremećaja poput sindroma kroničnog umora, pacijenti su uglavnom prepušteni sami sebi za liječenje.
Kroz eksperimentiranje, mnogi pacijenti su pronašli tretmane koji su učinkoviti na njihovom vlastitom FMS-u. Na primjer, postoji mnogo anegdotskih dokaza koji upućuju na to da redovita terapija masaže od terapeuta ili mehaničke masažne stolice mogu pomoći u smanjenju bolova u mišićima povezanih s FMS-om. Drugi tretmani se usredotočuju na poboljšanje sna, korištenjem madraca ili nadstrešnica od memorijske pjene koji oslobađaju točke pritiska. Postoji mnoštvo opcija, pa je najbolja stvar za oboljele od FMS-a tražiti što više informacija.
Mnogi liječnici vjeruju da umor povezan s FMS-om može biti dijelom posljedica lošeg načina spavanja. Kliničke studije su pokazale da oni koji pate od FMS-a imaju ponovljene poremećaje faze IV spavanja, dubokog sna koji nam je potreban da bismo se osjećali odmorno tijekom dana. Postoje čak i neki dokazi da nedostatak dubokog sna može biti glavni uzrok FMS-a, a ne samo simptom. Mnogi oboljeli od FMS-a opisuju ciklus gubitka sna i bolova u mišićima; oni bolesnici koji loše spavaju doživljavaju više boli tijekom sljedećeg dana, pa stoga manje spavaju noću, što dovodi do više boli i tako dalje.
Postoje anegdotski dokazi da pravi madrac može pomoći oboljelima od FMS-a da spavaju čvršće i s manje prekida. Kada ležimo u krevetu, naše točke pritiska uvijek imaju veću težinu od drugih dijelova našeg tijela. Na primjer, ako spavate na boku, većina vaše tjelesne težine će se odmarati na ramenu i boku. Nelagoda od tih točaka pritiska je odgovorna za ometanje sna čak i prosječnih pojedinaca kroz proces koji se naziva uzbuđenje točke pritiska. Zbog već bolnih mišića, ova smetnja je još izraženija i učestalija kod pacijenata s FMS-om. Budući da se kritični duboki san stalno prekida, pacijenti s FMS-om mogu se probuditi s osjećajem iscrpljenosti, čak i nakon što su dobili “puni noćni odmor”. Madraci od memorijske pjene www.healco.com, www.A1mattress.com jedinstveni su po svojoj sposobnosti da raspodijele pritisak dalje od točaka pritiska, čime pomažu u uklanjanju uzbuđenja u točki pritiska.
Liječnici se još uvijek trude saznati više o fibromijalgiji, a do izlječenja može biti mnogo godina. Dok medicinska zajednica ne bude mogla ponuditi prava rješenja, pacijenti s fibromijalgijom nastavit će pronalaziti vlastite putove do wellnessa.

TEMU APP 100 E KUPON

Posao je igra

Kao poslovni trener povremeno smatram korisnim podsjetiti svoje klijente da se razvedre. Reći ću nešto poput “To je igra; ovo

Ideje za izgradnju kredita

Postoji nekoliko načina na koje možemo izgraditi kredit. Ako ste umorni od progona kolekcionara ili ako ste frustrirani što vam