HEKLANJE

Ukorak s obiteljskim financijama

TEMU APP 100 E KUPON

Održavanje nadzora nad obiteljskim financijama ne mora biti teško. Uz malo planiranja, vaše se financije mogu s lakoćom ažurirati. Vjerujte mi, upravljanje obiteljskim financijama uvelike doprinosi stvaranju obiteljskog sklada.

Prvi korak je uspostava knjigovodstvenog sustava. Softver Quicken koristimo godinama. To nam je pomoglo da pratimo naše troškove i bili smo vrlo zadovoljni programom. Potrebno je malo vremena za početno postavljanje. Drugi dio vašeg knjigovodstvenog sustava uključuje postavljanje mjesta za spremanje vaših računa. Koristimo malu kartonsku pregradnu datoteku s posebnim utorom namijenjenim za “primike koje je potrebno knjižiti”. Ključna ideja ovdje je imati mjesto na koje ćete pohraniti sve potvrde o troškovima (uključujući podizanja s bankomata) tako da vam budu odmah dostupni kada ih krenete unositi u svoj knjigovodstveni softver.



Nakon što ste postavili sustav, jednostavno upisujete svoje primitke, bilo prihode ili rashode. Dok unosite svaku stavku, odabirete kategoriju u koju će ići. Usklađivanje vašeg računa obavlja se online. Jedna od najvećih prednosti korištenja ovakvog automatiziranog sustava je mogućnost da vidite svoje troškove po kategorijama. Klikom na gumb možete saznati koliko ste potrošili na namirnice, zabavu ili bilo koju drugu kategoriju za bilo koje vremensko razdoblje, primjerice prošli tjedan, prošli mjesec ili zadnji kvartal. Dostupna su mnoga druga izvješća, poput izvješća o novčanom tijeku i izvješća po kategorijama. Korištenje ovog sustava poboljšalo je našu mogućnost ažuriranja računa. Računi se lako plaćaju na vrijeme.

Nakon što uspostavite svoj knjigovodstveni sustav, morate redovito odvojiti vrijeme za njegovo ažuriranje. Za našu obitelj, otkrili smo da tjedno ažuriranje dobro funkcionira. Moj muž i ja naizmjenično tjedno objavljujemo račune, a zatim usklađujemo naš račun. Nikada nam ne treba više od 30 minuta odjednom i naš račun je uvijek saldo.

Ako ste u financijskom zaostatku, počnite raditi samo 15 minuta. Na kraju ćete sve sustići. Zatim svakako redovito odvojite vrijeme kako biste bili u toku sa svojim računom. Srediti svoje financije pravi je lijek za oslobađanje od stresa i svatko ga može postići!