HEKLANJE

Uzroci starenja i popravci

TEMU APP 100 E KUPON

Žene diljem svijeta strahuju od pomisli da će morati trpjeti znakove starenja kad uđu u pozne godine. Ono što mnogi ne shvaćaju jest da postoje jednostavne stvari koje se mogu učiniti kako bi se umanjili, ako ne i potpuno spriječili ružni znakovi starenja.

Starenje (kao što je istraživanje pokazalo) dolazi u dva različita okusa – intrinzično i ekstrinzično. Intrinzično starenje odnosi se na starenje uzrokovano nasljeđem. Budući da ova vrsta starenja ovisi o našim genima, često ju je teško spriječiti.



Ekstrinzično starenje je starenje izazvano vanjskim čimbenicima. Takvi vanjski čimbenici mogu uključivati izlaganje suncu, sklonost određenim ponašanjima (kao što je škiljenje), itd. Ekstrinzično starenje, za razliku od intrinzičnog starenja, može se spriječiti uz određeni napor s vaše strane.

Sada kada smo u toku s dvije vrste starenja, pogledajmo što možemo učiniti da spriječimo potonju vrstu. Prvo, treba održavati dijetu s malo masti, ali s visokim udjelom ugljikohidrata. Da biste to postigli, preporučujemo da jedete puno voća i žitarica uz unos optimalne količine vode (5-8 čaša).

Drugo, vježbanje bi trebalo biti glavni prioritet osobi koja želi očuvati svoju ljepotu. Predlažemo da organizirate rutinu vježbanja koju možete izvoditi svakodnevno. Većina stručnjaka slaže se da je tridesetominutni trening više nego dovoljan za prosječnu osobu.

Konačno, trebalo bi razmisliti o uzimanju odgovarajućih dodataka prehrani kako biste zadržali mlad izgled. Među tim dodacima trebao bi biti vitamin E, A i C. Ako želite dodatne informacije o dodacima prehrani, preporučujemo da razgovarate sa svojim nutricionistom.

Potičemo i podržavamo one koji su se tek počeli boriti s uznemirujućim znakovima starenja. Nadamo se da ste dali sve od sebe u borbi protiv starenja!