HEKLANJE

Vodič za žene za uklanjanje dlačica s lica

TEMU APP 100 E KUPON

Mnoge žene imaju neželjene dlake na licu i žele ih ukloniti. To može biti zbog genetike, dobi, lijekova ili ga mnoge žene samo žele ukloniti iz kozmetičkih razloga, poput dlačica s obrva. Žene doživljavaju rast neželjenih dlaka na licu tijekom određenih razdoblja svog života, kao što su pubertet, trudnoća i menopauza. Bez obzira na to, postoji velika populacija žena koje žele siguran, dugotrajan i učinkovit način uklanjanja dlačica s lica.

Jedan od načina za uklanjanje dlaka s lica je brijanje. Iako bapske priče da će ovo uzrokovati da dlačice izrastu gušće i brže nisu točne, mnoge žene smatraju da je ovo previše muški način uklanjanja dlačica s lica. Osim toga, uklanja problem samo na kratko vrijeme i može iritirati osjetljivu kožu.



Jedan od najčešćih načina na koji žene uklanjaju dlake s lica je čupanje. Vjerojatno im je to već poznato zbog čupanja obrva postupkom. Ako vide tamniju dlaku na usnici ili bradi, lako ju je iščupati. Čupanje dlačica uklanja ih dulje od brijanja, ali još uvijek nije trajno rješenje koje mnoge žene traže. Depilacija je slična čupanju, ali može biti bolnija i veća je vjerojatnost da će iritirati osjetljivu kožu. Isto vrijedi i za kreme koje uklanjaju dlačice, a mnoge od njih imaju loš miris. Postoji krema za kožu Vaniqa koja smanjuje rast dlačica na licu, ali je također samo privremena i zahtijeva liječnički recept.

Epilatore s pincetom možete kupiti u većini kozmetičkih trgovina, ali Uprava za hranu i lijekove (FDA) izjavila je da to nije statistički značajan podatak koji bi dokazao da epilatori s pincetom omogućuju trajno uklanjanje dlačica. Za neke može, za druge ne. Jedan faktor može biti grubost vaše kose.

Ako tražite način trajnog uklanjanja dlačica s lica, pokušajte s elektrolizom. Elektroliza je proces kojim se pomoću električne struje uklanjaju dlačice s lica. Osposobljeni stručnjak, koji se često naziva elektrolog ili elektrolitičar, mora izvesti ovaj postupak. Uzimaju metalnu sondu i umeću je u pojedinačni folikul dlake. Električna struja se tada dovodi do folikula, uništavajući ga. Jedan postupak je završen; dlaka se uklanja sterilnim kliještima. Svaki folikul dlake mora se tretirati pojedinačno. Neudobnost ovog procesa razlikuje se među klijentima. Neki su izjavili da su osjetili blagi ubod iglom, a neki su prijavili jači osjećaj boli. Kao i kod mnogih medicinskih postupaka, postoji mogućnost ožiljaka, iako je minimalna ako koristite dobro obučenog elektrologa. No, odmah nakon tretmana folikula dlake, može doći do male, crvene lezije, nalik ubodu insekta na kratko vrijeme.

Iako će elektroliza trajno ukloniti dlačice, to možda neće biti trenutno. Možda ćete morati imati nekoliko tretmana elektrolizom na istom folikulu dlake prije nego što se dlaka potpuno ukloni. To je zato što vaše stanice kose rastu u ciklusima, a elektroliza djeluje samo ako je kosa u fazi rasta. Mnogi elektrolozi naplaćuju prema vremenu potrebnom za uklanjanje dlaka. Deset minuta traje oko 18 dolara, a 30 minuta košta oko 34 dolara.

Drugi oblik trajnog uklanjanja dlačica s lica su laserski tretmani. Ovo je nova tehnologija, koja se komercijalno nudi tek od sredine 1990-ih. To se također može nazvati fototrikolizom ili fotoepilacijom. Poput elektrolize, ovo može zahtijevati nekoliko tretmana prije nego što se dlačice trajno uklone. Većina pacijenata također osjeća lasersko svjetlo kao ubod iglom. Međutim, laserski tretmani neće djelovati na plave, crvene ili bijele dlake. Međutim, djelovat će na područjima koja elektroliza neće, kao što su uši i nos. Laserski tretmani dlačica na gornjoj usnici obično koštaju oko 50 dolara po tretmanu, kao i tretmani brade. Ako imate dlake na obrazima, ti su tretmani malo skuplji – oko 75 dolara po tretmanu.

Ako se odlučite za tretmane neželjenih dlačica na licu elektrolizom ili laserom, uvijek biste prvo trebali razgovarati sa svojim liječnikom o bilo kakvim postojećim stanjima koja bi vas činila malo vjerojatnim kandidatom za te tretmane.

Ne morate se sramiti tretmana neželjenih dlačica na licu. Istražite malo na internetu kako biste pronašli najbolji način za uklanjanje dlačica. Nema sumnje da ćete se zbog toga osjećati bolje.