HEKLANJE

Zašto sprej za sunčanje?

TEMU APP 100 E KUPON

Kad god se vratite s odmora, prva stvar koju obitelj i prijatelji obično komentiraju je vaša sjajna preplanulost ili nedostatak iste. Sunčanje je popularno od ranog 20. stoljeća, ali zdravstveni rizici povezani sa sunčevim UV zrakama otežali su održavanje ravnomjerne preplanulosti – a kamoli bilo koje vrste preplanulosti, posebno za one koji žive u hladnim i kišnim podnebljima.

Uđite u zatvorene solarije, koji su postali popularan trend 80-ih. Sada je sunčanje u zatvorenim prostorima industrija vrijedna 3 milijarde dolara godišnje samo u Sjedinjenim Državama.



Od 2000. godine sunčanje sprejom bez sunca zaludilo je svijet sunčanja. Muškarcima je omogućio način da dobiju i održe zdrav izgled, ujednačenu preplanulost bez izlaganja sunčevim zrakama. Ono što je najimpresivnije jest da, za razliku od prethodnih metoda sunčanja bez sunca, učinci sunčanja u spreju zapravo izgledaju dobro.

Što je sprej za sunčanje?
Sprej za sunčanje djeluje nanošenjem posebne maglice na tijelo. Ta se magla raspršuje po tijelu u kabini, koju sada možete pronaći u većini luksuznih solarija i toplica. Emitirana maglica sadrži dihidroksiaceton (DHA), kemikaliju koja reagira s mrtvim stanicama kože tako što ih kozmetički boji u smeđu boju. Dakle, nakon sunčanja sprejom, koža poprima zlatnosmeđu boju koja obično izgleda poput prirodne preplanulosti.

Ovisno o kabini koja se koristi, maglica će biti na bazi vode ili ulja; muškarci s osjetljivom kožom trebali bi se odlučiti za vodenu bazu. Također, neki saloni nude različite vrste maglica, omogućujući vam da odaberete razinu zamračenja. Ako ste vrlo svijetle puti, imajte na umu da će pretamna izgledati lažno i nespretno, bez obzira na kvalitetu proizvoda.
Hoće li mi dati dobar ten?

Maglica u spreju za sunčanje privremeno čini vašu kožu zlatno smeđom, a ne narančastom. Kemijska reakcija fizički mijenja boju vaše kože, tako da nema potrebe brinuti o mrljama; osim toga, proizvodi na tržištu dobro su testirani kako bismo bili sigurni da daju boju koja izgleda točno poput prirodne preplanulosti (ili što je moguće bliže). Čak će i svijetloputi tipovi koji obično poprime ružičastu, a ne smeđu boju dok se sunčaju, imati koristi od brončane boje ako se spreju za tamnjenje.
Koliko dugo to traje?
Mystic Tan, jedan od najpopularnijih brendova kabina za sunčanje, navodi da se nakon postizanja optimalne boje može održavati sunčanjem svakih pet dana. Fantasy Tan, natjecatelj, navodi da će njihova preplanulost trajati do 10 dana. Kao što ćete otkriti čitajući dalje, postoje određene mjere koje možete poduzeti (prije i nakon sunčanja) kako biste osigurali da vaša preplanulost traje što je duže moguće.

Evo male lekcije iz dermatologije: gornji sloj vaše kože prirodno se ljušti kako bi ustupio mjesto novijoj koži. Budući da je gornji sloj kože dio koji je obojan DHA, preplanulost nestaje nakon što se gornji sloj mrtve kože oljušti. Dakle, da biste produžili učinke spreja za sunčanje, morate koristiti hidratantnu kremu (znate, onaj losion u koji se kune vaša žena) kako biste spriječili da se gornji sloj tako brzo izgubi. U osnovi, ako se hidratizirate, trebali biste moći održati optimalnu preplanulost oko pet dana.

Na tržištu postoji mnogo hidratantnih krema od svih kozmetičkih proizvođača na svijetu. Ne možete ući u apoteku ili robnu kuću, a da ne pronađete punu policu stvari, pa izađite i nabavite to
Preplanulost kakvu zaslužujete

Imate li zdrav kredit?

Pročitajte više i naučite kako održati svoj kredit zdravim. Jeanne S. javila se na oglas koji je obećavao 0% financiranja