HEKLANJE

Zdravoj koži potrebna je prehrana vitaminima i mineralima

TEMU APP 100 E KUPON

Svi želimo izgledati što bolje. Zdrava koža čini da izgledamo mlađe i čini da se osjećamo ljepše. Uz kozmetičke prednosti zdrave kože, treba uzeti u obzir i druge zdravstvene prednosti. Naša je koža dizajnirana da bude zaštitna barijera koja sprječava ulazak bakterija, virusa i drugih kontaminanata u tijelo. Zdrava prehrana odličan je početak za održavanje zdrave kože, ali dodavanje vitamina i mineralnih dodataka djeluje kao osiguranje.

Oštećenje slobodnih radikala događa se u koži kao iu svakom drugom dijelu našeg tijela. Antioksidativni vitamini, poput vitamina A, C i E, bitni su za sprječavanje ove štete. Jedna od vrsta oštećenja slobodnih radikala je



Antioksidativni vitamini, poput vitamina A, vitamina C i vitamina E važni su za zdravu kožu jer upravo ti vitamini dijele odgovornost za kontrolu štete koju stvaraju slobodni radikali, nusprodukti proizvodnje energije u tijelu i zagađivači iz okoliša . Kolagen i elastin, vlakna koja podupiru kožu, oštećuju ti slobodni radikali. Kako nastaju ta oštećenja, počinju se javljati bore i nedostatak one mladenačke elastičnosti. Vitamin C neophodan je u proizvodnji kolagena, što ga čini nužnim za izgled kože i njezinu funkciju. Nedavne studije čak su otkrile da se kombinacija vitamina C i E može koristiti za pomoć u obnavljanju kože oštećene suncem.

Mali nedostaci vitamina A mogu utjecati na zdravlje i ljepotu kože. Osim svojih antioksidativnih svojstava, vitamin A pomaže u uklanjanju suhoće i perutanja kože. Ova suhoća čini linije i bore na koži još vidljivijima od kože koja je hidratizirana.

Ipak, glavna upotreba vitamina A je lokalni tretman za smanjenje linija i bora, a pokazalo se da je učinkovit i protiv teških akni. Nedavne studije su otkrile da tretmani kože koji uključuju kombinaciju vitamina A i C mogu u nekim slučajevima preokrenuti štetu uzrokovanu starenjem i suncem.

Nedostatak vitamina B može dovesti do pucanja, krvarenja, pa čak i legija kože. Ove legije mogu biti opasne jer mogu omogućiti bakterijama, virusima i drugim zagađivačima da uđu u tijelo kroz kožu. Čak i mali nedostatak vitamina B može učiniti kožu ljuskavom i loše teksture. Utvrđeno je da kreme napravljene s vitaminom B hidriraju stanice kože, ostavljajući kožu čvršćom i zdravijeg izgleda.

Ako vas muče tamni kolutovi ispod očiju, otkriveno je da vam pomaže vitamin K. Neke studije tvrde da su kreme sastavljene od vitamina K i vitamina A učinkovitije od onih napravljenih s vitaminom K, ali još uvijek se provode istraživanja ove kombinacije.

Također je utvrđeno da minerali selen, bakar i cink poboljšavaju izgled i zdravlje kože. Selen se može koristiti kao lokalni tretman ili dodatak prehrani u nastojanju da spriječi rak kože. Dok cink, bakar i dodatak vitamina C zajedno rade na održavanju kože zdravom i čvrstom stvaranjem elastina.

Ako se pravilno koriste i slijede standardne smjernice, vitamini i minerali mogu biti izvrstan način da koža ostane mlada i zdrava. Ključno je prepoznati da su to moćne tvari i treba paziti da se koristi ispravna doza. Nepridržavanje smjernica može dovesti do učinaka koji mogu dovesti do ozbiljnih nuspojava. No ako se pravilno koriste, vitamini i minerali mogu biti dobrodošao dodatak vašem režimu ljepote.



NIA 24 kompleks za jačanje kože

NIA 24 Skin Strengthening Complex sadrži “Pro-NAD” koji je posebno dizajniran kako bi omogućio učinkovito pretvaranje niacina u stanicama vaše