HEKLANJE

Karike naušnice stil iz povijesti

TEMU APP 100 E KUPON

Naušnice daju licu ljepotu. Različitim licima pristaju različite vrste naušnica. Žene su fascinirane naušnicama od svih metala. Dok su zlatne naušnice tradicionalnije, srebrne su pametne. Naušnice se uglavnom nose u ušnoj resici, no u novije vrijeme trend je da se nose i na vrhu ušiju. Naušnice, iako uglavnom ostaju ženska domena, i muškarci su ponovno počeli nositi naušnice, poput svojih predaka.

Razne vrste naušnica na današnjem tržištu su brojne, izrađene u različitim stilovima, s različitim metalima. Za izradu naušnica koriste se plemeniti metali poput zlata, srebra, bijelog zlata, platine. Jeftinije naušnice sastavljene su od perli, žice, plastike itd. Naušnice s obručima dolaze od svih ovih dragocjenih kao i sintetičkih materijala.



Naušnice koje se okreću s jedne strane ušne resice i spajaju se na drugom kraju nazivaju se naušnice s prstenom. Poznato je da najbolje pristaju ovalnim licima, iako dobro stoje svima. Ova dva stila su šarnirske naušnice i napuhane naušnice. Obruči sa šarkama su kratki prstenovi, dok su obruči sa šarkama duži i imaju veće obruče.

Dijamanti umetnuti u karike čine karike naušnice prekrasnim komadom nakita koji se može nositi i na zabavama. Izgledaju prilično dotjerano čak i kada se nose preko normalne odjeće.

Zlatari rade razne kombinacije za karike naušnice. Neki samo s dijamantima, dok su drugi u kombinaciji s drugim dragim kamenjem. Zlato i bijelo zlato također su pomiješani i učinak tih naušnica je u najmanju ruku egzotičan.

Debljina karika naušnica varira od izrazito tankih do vrlo debelih. Neki od njih napravljeni su vrlo krhki s nekoliko žica, a neki su napravljeni toliko debeli da se u te debele mogu ugraditi dijamanti ili drugo kamenje.

Dijamantne naušnice u obliku obruča sada su vrlo modni izraz. Neke od najljepših slavnih žena obožavaju naušnice s prstenom i one s jednom naušnicom s prstenom. Jedan dijamant je ugrađen u obruč i daje vrlo mladenački izgled.

Karike naušnice sa svojim kaskadnim stilom vrlo su popularne ovih dana. Mnoge slavne osobe nose ove naušnice na velikim prigodama i to ih samo po sebi čini egzotičnim za modno osviještene žene koje žele biti u tijeku s najnovijim trendovima.

Zamislite kakav bi izgled stvorio ako na ušnoj školjci nosite dugu naušnicu i malu pristajajuću naušnicu na vrhu uha. Nosite ga uz najmoderniju i najmoderniju odjeću i sami stvarate modu.