HEKLANJE

10 brzih savjeta za uštedu novca

TEMU APP 100 E KUPON

Novac je, prema klasičnoj definiciji, ono što novac čini. A istina je, kako kažu, poput gumice. Rastegnite ga i može učiniti čuda. Dakle, ako stvarno možemo zaraditi novac kako bismo radili što god želimo, od toga nema ništa.

Dati 10 brzih savjeta za uštedu novca gotovo je kao pristup prve pomoći vrlo zamršenom problemu s kojim se možda gotovo svatko od nas suočava. Važno je znati kako učinkovito upravljati novcem kako biste osigurali pozamašnu uštedu. Prvo pitanje na koje treba odgovoriti treba li uštedjeti dio onoga što imamo za potrošiti ili uopće potrošiti na uslugu ili robu.



Prvo, u slučaju velikih ulaganja, prvi korak za potencijalnog kupca je identificirati i povezati vrijedan predmet ili uslugu s potrebom ili željom. Bolje je prvo testirati njegovu korisnost, na primjer, posuđivanjem na određeno vrijeme. Ako ste zadovoljni i uvjereni u njegovu potrebu i mislite da vam je to stvarno potrebno, možete ga kupiti. Ali da biste uštedjeli novac, vi kao mudar potrošač morate pronaći najboljeg prodavača u smislu usporedne cijene, kvalitete i tržišnog ugleda.

Za artikle niže cijene morate kupovati po najnižim cijenama, pri čemu morate paziti i na aspekt kvalitete. Na primjer, ako uzmete primjer kupnje odjeće, najbolja kupnja je izvansezonska sniženja, na kojoj možete kupiti dobru odjeću po niskim cijenama.

Za financijska ulaganja, poput tržišta dionica, slijedite zlatno pravilo kupnje nestabilnih dionica kada je cijena artikla niža i prodaje kada je visoka. Tako zarađeni profit može se uložiti na tržište dionica za stabilne stavke.

Današnji internet pruža najbolje mogućnosti za žustro kupovanje po najboljoj cijeni prije nego što stvarno bacite novac. Osobito za osiguranje, zajmove i financijsko upravljanje, čovjek je razmažen izborom. Pravilna analiza stopa i amortizacije uvelike doprinosi uštedi čak i stotina dolara godišnje.

Promjena plana u slučaju usluga kao što su telefon, osiguranje itd. može vam uštedjeti skupe dolare pod uvjetom da jednostavno imate znanje o najboljem postojećem planu.

Stvaranje mjesečnog proračuna za kupnju najnužnijih stvari i reguliranje broja luksuznih stvari može donijeti značajne uštede.

Skupe vikende i ekstravagantne izlaske treba zamijeniti razumnim izletom za zabavu na veliko.



Ispravno planiranje prehrane i prehrambene navike rezultiraju boljim životom, kako financijski tako i mentalno. Ostanite zdravi i možete uštedjeti na medicinskim računima. Posjedovanje odgovarajućeg plana prehrane također sprječava bacanje hrane.

Plaćanje računa u rokovima dospijeća osigurava neprocjenjive uštede, jer, u ovom slučaju, kako morate platiti, bolje je platiti na vrijeme kako biste izbjegli kaznu.

Ako ste poslodavac, trebali biste poticati fleksibilne radne odgovornosti za svoju radnu skupinu, čineći svaku kompatibilnom s radom unutar odjela. To će pomoći u smanjenju troškova zaposlenika i dovršiti zadatak u roku, čak i ako je netko odsutan.



Očito postoji nekoliko drugih načina da uštedite novac i vodite štedljiv život bez napetosti. Uvijek se kaže da je ušteđeni novac zarađen novac. Samo imajte to na umu i ostanite sretni.

Koristite li Myspace?

Internet se razvija velikom brzinom. U posljednjih nekoliko godina blogovi, a potom i označavanje društvenih knjiga postali su bijes, i

Financijski plan udruga

Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija (NN 121/2014) koji se primjenjuje od 01.01.2015. godine propisuje da sve udruge

Prodavač traži gotovinu

Danas se eBay smatra jednim od najunosnijih aukcijskih mjesta dostupnih na internetu. Međutim, prodaja na eBayu nije tako laka i

Objašnjenje kreditnih kartica

Jeste li relativno novi u svijetu kreditnih kartica i pitate se kako sve one funkcioniraju? Postoje mnoge vrste kreditnih kartica.