HEKLANJE

12 savjeta za pisanje uspješne e-pošte

TEMU APP 100 E KUPON

Naučiti pisati učinkovitiju e-poštu je vrijedna vještina kada pokušavate izgraditi online poslovanje. Evo nekoliko savjeta za početak.

PREDMET



Napišite veliko slovo svake riječi u predmetu, NE SVAKO SLOVO. također treba izbjegavati pisanje malim slovima. Možda pokušavate osigurati da vaša e-pošta bude pročitana kada pišete samo velikim slovima, ali ona će većinu vremena biti izbrisana, a da uopće ne bude pročitana.

Izbjegavajte tvrdnje koje je teško, ako ne i nemoguće, dokazati. Pokušajte izbjegavati riječi kao što su najbolji, najveći, najlakši, najbolji i tako dalje. Ove su riječi subjektivne i često će uzrokovati da ljudi izbrišu vašu poruku bez otvaranja. Ako smatrate da apsolutno morate koristiti ovakve riječi u predmetu, podržite ih u tijelu svoje e-pošte.

Neka budu kratki i uvjerljivi, ali nemojte se služiti prijevarom kako biste naveli ljude da pročitaju e-poštu. “Poruka od administratora” ili “Account Deleted” dva su primjera prijevarnih naslova. Možda ćete natjerati nekoga da otvori e-poštu, ali ako pronađu oglas, izbrisat će ga i više nego vjerojatno blokirati buduće poruke od vas.

TIJELO

Ako šaljete e-mail nekome koga osobno ne poznajete, objasnite tko ste i zašto šaljete e-mail. Primjer: “Ovu e-poštu primate jer ste u mojoj A1SFN donjoj liniji”, obično je sve što je potrebno jednostavno objašnjenje.

Obratite pozornost na to kako izgleda tijelo vaše e-pošte. Ne zaboravite staviti razmak između odlomaka, ali također izbjegavajte previše korištenja “bijelog” prostora. Želite da vaša e-pošta bude lako čitljiva.

Koristite pravilnu interpunkciju i koristite velika slova na početku svake rečenice. Poruke napisane malim slovima dobre su za brze bilješke obitelji i prijateljima, ali im nije mjesto u poslovnoj e-pošti. Ne zaboravite, računaju se i pravopis i gramatika.



Potpišite svoje ime na svoju e-poštu. To pokazuje vašoj donjoj liniji da ste stvarna osoba i gradi povjerenje.
Koristite ps u svakoj poruci koju pošaljete. To je jedan od najčitanijih dijelova e-pošte. Zatražite neku radnju od strane čitatelja u ps-u, ali neka bude relevantna za glavni tekst e-pošte.

Potpisni redak je prihvaćen način za bilo koje nerelevantno oglašavanje. Većina davatelja usluga pošte nudi ovu uslugu.

OSTALO



Nemojte spamati. Ako niste sigurni hoće li se email koji šaljete smatrati spamom ili ne, nemojte ga slati.

Odgovorite na e-poštu koju primite što je brže moguće. Unutar 24 sata kad god je to moguće.

Konačno, redovito testirajte različite dijelove svoje e-pošte. Zadržite ono što radi i riješite se onoga što ne radi, i uskoro ćete vidjeti da vam stope odgovora na e-poštu rastu.



Odvojite malo vremena da pregledate ove savjete i vidite gdje možete učiniti poboljšanja, bit će vam drago što jeste.