HEKLANJE

5 stvari za zaštitu kreditne sposobnosti ove blagdanske sezone

TEMU APP 100 E KUPON

1. Izbjegavajte ponude robnih kuća za trenutni kredit i ne otvarajte nove kreditne linije

“Želite li danas uštedjeti 10% na današnjoj kupnji?”. Svima nam se to pitanje postavlja prilikom plaćanja kupnje. Svaka trgovina pod suncem željela bi vam ponuditi vlastitu kreditnu karticu. Ovo nije dobro za vaš rezultat. Šteta koju ćete nanijeti otvaranju nove kreditne linije jednostavno nije vrijedna tih nekoliko dolara koje biste mogli uštedjeti. Kredit odjela je kredit loše kvalitete i sustav kreditnog bodovanja ga mršti. Samo se nemoj prijaviti za karticu. Možda želite ili trebate podnijeti zahtjev za novi kredit za automobil, novi stambeni kredit, refinanciranje stambenog kredita. Podnošenjem zahtjeva za kredit za trgovinu kako biste uštedjeli nekoliko dolara, mogli biste umanjiti svoje šanse za dobivanje važnog zajma po dobroj stopi do sredine sljedeće godine.



2. Izbjegavajte prekomjerno trošenje

Potrošnja utječe na kredit. 30% vaše kreditne ocjene sastoji se od načina na koji upravljate svojim dugom, a kada saldo vaše kreditne kartice prijeđe 30% raspoloživog limita, sustav kreditnog bodovanja vas označava crvenom zastavom i vaš rezultat odmah pada. Logika koja stoji iza ovoga je da ako iznenada maksimalno iskoristite svoje kreditne kartice, sustav izgleda kao da ste u financijskim problemima. Naplatite samo ako možete u cijelosti platiti saldo prije sljedećeg datuma izvoda. Osim toga, prekomjerno trošenje i prekomjerno naplaćivanje također će uzrokovati da veća stanja dulje nosite. Najbolje je da stanje uvijek bude nisko.

3. Plaćajte svoje račune na vrijeme

Povijest plaćanja iznosi 35% vašeg kreditnog rezultata. Jedno kašnjenje od 30 dana može vas koštati 50 bodova ili više. Prosinac je tradicionalno najprometnije doba godine. Aktivni kalendari ispunjeni radnim i društvenim obvezama za obitelj i prijatelje te ludnica sezone mogu vas zaokupiti i uzrokovati da kasnite s plaćanjem računa. Neka vam praćenje računa bude prioritet. Stavite sve svoje račune u datoteku i pobrinite se da ih platite na vrijeme. Čineći to, uštedjet ćete bodove na svom kreditnom rezultatu i smiješne zakašnjele naknade čak do 39 USD ili više. Osim toga, kada kasnite s plaćanjem računa, poništavate sve povlaštene financijske stope i vaš će račun imati dramatično višu kamatnu stopu. Poremećaj vaše kreditne sposobnosti, visoka naknada za zakašnjenje i veliko povećanje kamatnih stopa veliki su poticaji da budete sigurni da plaćate svoje račune na vrijeme. Nedavno me nazvao kupac koji je kasnio, ali nije kasnio 30 dana, a stopa na njegovoj kartici skočila je na više od 30% godišnje!

4. Odvojite vrijeme za planiranje i pripremu darivanja

Svi to radimo. Ulazimo u trgovinu spremni kupiti određeni artikl i na kraju bivamo uvučeni u vrtlog potrošnje. Panično trošenje jer u trgovini nema artikla koji ste otišli kupiti; odlučivanje da ako kupite ovaj predmet za ovu osobu, onda morate kupiti ovaj predmet za drugu osobu; podliježući iskušenju najnovije naprave koju morate imati. Ovu dobro ispletenu zamku trgovaca možete spriječiti istraživanjem na mreži. Pripremom prije nego što uopće zamračite automatski prag primamljivog maloprodajnog objekta, možete odrediti gdje možete kupiti određene artikle i po kojoj cijeni. Na taj način možete izbjeći maloprodajne zamke i zadržati kontrolu nad svojom potrošnjom (i zdravim razumom). Mjesta za kupnju putem interneta strahovito su porasla u popularnosti. Promet na tim stranicama porastao je za više od 30% u odnosu na prošlu godinu. Na webu postoji mnoštvo informacija. Zapravo, www.pricegrabber.com navodi sve najpopularnije blagdanske artikle i govori vam tko ih prodaje i za koliko. Zapamtite, ako platite račun kreditne kartice prije datuma izvoda, to će pomoći vašim rezultatima. www.froogle.com još je jedno sjajno mjesto za pronalaženje artikla po nižoj cijeni.

5. Mudro upravljajte svojim kreditom



Pratite stanje svoje kreditne kartice i držite ga što je moguće nižim. Studije pokazuju da kako potrošači povećavaju stanje na kreditnoj kartici, postaju sve ravnodušniji u pogledu stanja na svom računu, pa čak i u vezi s novim dugom. Praćenjem stanja zadržat ćete osjećaj kontrole nad svojim kreditnim rezultatom i svojim financijama. Napišite tablicu kome dugujete, koliko dugujete i koja je minimalna uplata. Pomoći će vam da shvatite svoje račune i pomoći će vam da počnete planirati kako ih platiti.

Savjeti za ljepotu za mladenku

Svaka mladenka želi da je njezin mladoženja prihvati ‘takvu kakva jest’, a to uključuje njezinu prirodu, njezin izgled i njezinu