HEKLANJE

Blogeri se moraju čuvati kršenja standarda FTC-ove obmanjujuće prakse kada daju podršku

TEMU APP 100 E KUPON

FTC je donio savjetodavno mišljenje koje može imati strašne posljedice za tvrtke koje zapošljavaju pojedince koji se bave blogiranjem i promoviraju proizvode ili usluge tih tvrtki dok blogiraju. Prema FTC-u, to može vrijediti čak i ako ti zaposlenici poduzimaju ovo bloganje u svoje slobodno vrijeme i čak i ako uprava tvrtke nema pojma što se događa. FTC savjetuje da takav bloger mora upozoriti čitatelje na svoju povezanost s tvrtkom čije proizvode ili usluge podržava.

FTC je u ovom savjetodavnom mišljenju zaključio da te radnje mogu predstavljati obmanjujuću poslovnu praksu kojom se krši Zakon o FTC-u. Zakon o FTC-u navodi prijevarnu poslovnu praksu kao:



1. Praksa koja predstavlja ili izostavlja značajne informacije koje bi vjerojatno dovele u zabludu razumne potrošače u danim okolnostima; i,

2. Praksa koja uključuje predstavljanje ili izostavljanje koje je od materijalne važnosti za potrošače

FTC je kontinuirano i redovito otkrivao da je propust prodavača da otkrije odnos koji bi materijalno utjecao na mišljenje potrošača varljiv.

U slučaju savjetodavnog mišljenja, posebna briga bila je težina koju će potrošač prirodno dati sponzoriranom indosantu. Vodiči za odobrenje FTC-a navode:

„(W)kada postoji veza između indosanta i prodavatelja oglašenog proizvoda koja bi mogla značajno utjecati na težinu ili vjerodostojnost indosamenta. . . takva veza mora biti u potpunosti razotkrivena.”

Smatra se da veza postoji u većini slučajeva kada podupiratelja (ovdje, blogera) plaća tvrtka odgovorna za pružanje proizvoda ili usluge ili kada je podupiratelj blisko poslovno povezan (ili rođak s takvim udruženjem) s takvim poduzeće. Bez sumnje, prema FTC-u, zaposlenici poduzeća imaju tako blisku poslovnu povezanost i njihova povezanost mora biti javna kada daju bilo kakvu potvrdu.

Zaključak je da se čini da tvrtke i poduzeća imaju dužnost proaktivno upozoriti svoje zaposlenike o opasnostima davanja preporuka putem bloganja kada njihova povezanost s tim poslovnim poduzećem nije javna. Na sličan način, ako zaposlenik daje negativne izjave o konkurenciji, njegova ili njezina povezanost s njegovim ili njezinim poslodavcima mora biti javna kako bi se izbjeglo kršenje FTC propisa.



Slanje članka – Google PR

Slanje članaka može vam pomoći da ostvarite veću prodaju na web-mjestu, generirate više prometa, povećate svoj Google PR i čak

Izbjeljivanje zubi

Dakle, što je zapravo izbjeljivanje zubi? Sljedeće izvješće uključuje neke fascinantne informacije o izbjeljivanju zubi – informacije koje možete koristiti.