HEKLANJE

Budžetiranje s kreditnim karticama

TEMU APP 100 E KUPON

Ovih dana, s toliko dostupnih jednostavnih kredita, vrlo je lako pustiti da vam financije i dugovi malo izmaknu kontroli. Skoro svako jutro kada se probudite i provjerite svoju poštu, dočekat će vas mnoštvo reklama bezvrijedne pošte koje vas žele navesti da se prijavite za osobni zajam, novu kreditnu karticu, zajam za konsolidaciju duga ili neki drugi sličan oblik kredita. Tada će vam na televiziji cijeli dan biti usmjerene iste reklame. Kada provjerite svoju e-poštu, oni će biti tamo, popunjavajući vašu pristiglu poštu, i gotovo svaka trgovina na visokoj ulici u koju uđete ponudit će vam vlastitu karticu trgovine.

Planiranje proračuna i držanje svih ovih raznih troškova pod kontrolom postaje sve teže i teže s više opcija koje su dostupne i što više stvari morate pratiti. Međutim, jednostavno vođenje kućnog proračuna i dalje je dobra opcija za sve koji žele svoje dugove držati pod kontrolom. Osnovno načelo proračuna je da vaši rashodi odgovaraju vašim prihodima. To ne znači nužno da trošite manje novca i puno smanjujete svoj životni stil, iako je to često ono što podrazumijeva.



Budžetiranje se više bavi time da vam omogući kontrolu koja vam je potrebna za praćenje vaših troškova. Postoji nekoliko načina na koje možete napraviti proračun i pridržavati ga se ako imate kreditne kartice. Kreditne kartice vam pružaju brojne mogućnosti plaćanja za vašu udobnost. Možete postaviti izravno zaduženje između tvrtke koja vam je izdala kreditnu karticu i vaše banke te ih obavijestiti da svaki mjesec isplate cijeli iznos na vašem izvodu, da isplate minimalni iznos na izvodu svakog mjeseca ili da plate fiksni iznos na vaš kredit karticu svaki mjesec.

Plaćanje fiksnog iznosa vrlo je zgodan način proračuna jer ćete točno znati koliko će svaki mjesec otići na vaše kreditne kartice. Jednostavno odaberete svotu koju si možete priuštiti svaki mjesec i imate bankovni prijenos koji možete platiti svojim kreditnim karticama. Jedina mana ove metode je ta što nema jamstva da ćete potrošiti manje od iznosa koji otplaćujete svaki mjesec. Na primjer, ako plaćate dvjesto funti na svoju karticu svaki mjesec, ali trošite više od toga, stvorit ćete velik dug na kreditnoj kartici koji ćete morati otplatiti u nekoj fazi u budućnosti.