HEKLANJE

Često postavljana pitanja o studentskim kreditnim karticama

TEMU APP 100 E KUPON

Studentske kreditne kartice mogu biti izvrstan način da se student pokrene putem financijske neovisnosti i postane odgovorna odrasla osoba. Mnogi roditelji studenata odlučuju otvoriti račune kreditnih kartica za svoju djecu ili ih dodati na svoje osobne račune. No, još jedna sjajna opcija je pomoći mladoj odrasloj osobi da dobije svoju osobnu studentsku kreditnu karticu.

Zašto bih trebao dobiti studentsku kreditnu karticu?



Budući da je studentska kreditna kartica na ime mlade odrasle osobe, pomaže u izgradnji kredita. Što je dulja nečija kreditna povijest, to je njegov ili njezin kreditni rezultat bolji. Stoga, što ranije osoba može početi graditi tu kreditnu povijest, to bolje. Suprotno tome, student s pristupom računu svojih roditelja može nepovoljno utjecati na kreditni rejting roditelja ako se akumuliraju veliki dugovi. Dakle, ne samo da im kreditne kartice za studente pomažu u izgradnji kreditne povijesti i učenju financijske odgovornosti, one također štite roditelje.

Zašto tvrtke koje izdaju kreditne kartice nude posebne studentske kreditne kartice?

Dobivanje vaše prve kreditne kartice može biti teško, osobito ako želite dobiti pristojan APR. Tvrtke koje izdaju kreditne kartice shvaćaju vrijednost fakultetskog obrazovanja i pretpostavljaju da će student s ograničenom kreditnom poviješću vjerojatnije biti odgovorniji za vraćanje duga po kreditnoj kartici nego osoba koja ne radi na solidnoj budućnosti. Osim toga, studentske kreditne kartice odlična su investicija za kartične tvrtke jer mnogi ljudi imaju osjećaj lojalnosti prema svojoj prvoj kreditnoj kartici. Stoga se tvrtke koje izdaju kreditne kartice nadaju uspostaviti dugoročni odnos sa studentima tako što će im biti prva kartica.

Imaju li studentske kreditne kartice prednosti?

Osim inherentnih prednosti poučavanja odgovornosti učenika, mnogi imaju i dodatne prednosti. Neki imaju programe nagrađivanja i programe povrata novca. S druge strane, drugi daju popuste na mjestima koja su studentima značajna, poput knjižara. Međutim, nemaju sve kreditne kartice za studente te prednosti, pa je važno pažljivo usporediti sve kartice prije nego što odlučite koju želite.

Koje su različite vrste studentskih kreditnih kartica?

Kada su u pitanju kreditne kartice za studente, imate dvije glavne opcije: osigurane ili neosigurane. Osigurane kreditne kartice za studente su one za koje se novac uplaćuje unaprijed kako bi se mogle koristiti, što ove kartice čini više sličnim debitnim karticama. Mnogi studenti i njihovi roditelji preferiraju ovu vrstu kartice jer još uvijek glasi na ime studenta, prijavljuje se kreditnom uredu, a roditelji mladoj odrasloj osobi mogu osigurati redoviti “doplatak”. Osim toga, ne postoji nikakva šansa da se prekomjerno zadužite s osiguranom kreditnom karticom jer kreditna linija nije produžena.



Neosigurane studentske kreditne kartice slične su tradicionalnim kreditnim karticama po tome što je kreditna linija proširena na studenta. Ove kartice nude više slobode jer se plaćanja ne moraju izvršiti unaprijed. Oni su također prikladni za studente ako su mu potrebni zajmovi za pomoć u školovanju. S druge strane, ove studentske kreditne kartice treba pažljivo pratiti kako bi se osiguralo da student ne upadne u dugove koje je nemoguće prevladati.

Postoje li razlike između studentskih kreditnih kartica i tradicionalnih kartica?

Ponekad skrbnik treba supotpisati studentsku kreditnu karticu, što nije slučaj s tradicionalnim kreditnim karticama. Osim toga, studentske kreditne kartice općenito nude niži kreditni limit od ostalih kartica. Često ti kreditni limiti mogu biti samo 500 USD ili 1,00 USD. Studentske kreditne kartice također mogu imati više kamatne stope od tradicionalnih kreditnih kartica, iako ne nužno veće od APR-ova na drugim kreditnim karticama namijenjenim onima s ograničenom kreditnom poviješću.



Njega osjetljive kože

‘Njega osjetljive kože’ vođena je nekoliko osnovnih pravila. No, čak i prije nego što se udubimo u pravila njege osjetljive

Hrana koja smanjuje apetit

Kada gubite kilograme, morate se strogo pridržavati tri aspekta: uravnotežene prehrane, vježbanja i ne podleći gladi. Posljednji od ovih aspekata

Prednosti koje nudi rezidencijalni VoIP

Rezidencijalni Voice over Internet Protocol (VoIP) omogućuje kućnom korisniku korištenje svoje internetske veze za obavljanje telefonskih poziva. Ovaj napredak je