HEKLANJE

Dobijte sjaj, ali uklonite sjaj – domaći recepti za njegu kože lica za masnu kožu

TEMU APP 100 E KUPON

od Rose Smith, (c) 2005

Zar jednostavno ne mrzite to što vam je jedan dio lica mastan i sjajan, a drugi suh i perutav? Čini se gotovo nemogućim podjednako očistiti obje zone. Sapun samo čini suha područja sušima, a losioni čine masna područja još masnijima. Dakle, što žena treba učiniti?



Problem može biti u proizvodima za čišćenje lica koje koristite. Iako mogu dobro djelovati na vašu T-zonu, kemikalije u proizvodu možda zapravo uklanjaju previše prirodnih ulja s ostatka vašeg lica. To je zlo proizvedenih proizvoda za njegu kože. Kako god pogledali, praktički je nemoguće kupiti potpuno prirodan proizvod za njegu kože od čistih organskih sastojaka. Moraju dodati neke kemikalije kako bi stabilizirali i sačuvali proizvod za određeni rok trajanja.

Dobra vijest je… da rješenje vašeg problema može ležati upravo u vašim kuhinjskim ormarićima.

Domaći prirodni proizvodi za njegu kože ne sadrže nikakve dodatne kemijske sastojke koji bi potencijalno mogli iritirati ili oštetiti vašu kožu. Jedini potencijalni problem mogu ležati u ljudima koji su alergični na određene sastojke hrane. To se lako prevlada zamjenom problematične hrane ili sastojka drugim sličnim sastojkom. Na primjer, ako ste alergični na jagode, možete ih zamijeniti krastavcima.

Ne samo da domaći proizvodi za njegu kože koštaju mnogo manje, već možete jednostavno eksperimentirati s onim što vam najviše odgovara, a da pritom ne izgubite novac. Da se razumijemo, neki proizvodi na tržištu koštaju malo bogatstvo! Znam da me frustrira kupiti proizvod za 20 dolara i otkriti da ili ne radi ili ga ne mogu koristiti jer me tjera da izbijem. Puno je lakše otići u kuhinju, pomiješati mali uzorak nečega i isprobati.

Otkrit ćete da se neki recepti moraju pomiješati neposredno prije upotrebe jer se ne čuvaju dobro, ali većina se recepata može pohraniti u hladnjaku do tjedan dana, što vam omogućuje da pomiješate malu količinu kako biste se spasili neko vrijeme. Sljedeći recepti izvrsni su za osobe s mješovitom/masnom kožom sklone aknama i miteserima. Zašto ih ne isprobati i vidjeti kako vam djeluju?

Sredstvo za čišćenje lica za normalnu do masnu kožu

2 žlice kukuruznog škroba
2 žlice glicerina
1/2 šalice destilirane vode



Pomiješajte sastojke dok ne postanu glatki. Ulijte u staklenku i stavite staklenku u lonac za kuhanje (nemojte izravno zagrijavati staklenku). Zakuhajte vodu u vanjskom loncu i zagrijavajte smjesu dok ne postane bistra i zgusnuta. (Ako se previše zgusne dodajte još malo vode). Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Ovo je dobro sredstvo za čišćenje cijelog lica i trebalo bi ga držati 7 do 10 dana.

Tonik za kožu od zelenog čaja

1 vrećica zelenog čaja
1/2 šalice kipuće vode



Ostavite vrećicu čaja 2 do 3 minute u vrućoj vodi. Izvadite vrećicu čaja i pustite da se voda ohladi. Ulijte u praznu bocu tonera ili nešto slično s malim otvorom. Koristite pamučnim jastučićima kao što biste koristili obični tonik. Ako želite, možete dodati i 3 ili 4 kapi eteričnog ulja čajevca. Ulje čajevca odličan je antiseptik za prištiće, a ulje pomaže pri hidrataciji kože.

Piling za lice (dobar za mitesere)

1 dio sode bikarbone
1 dio vode



Pomiješajte zajedno u pastu. Nježno ribajte mitesere 2 do 3 minute. Isprati. Koristite jednom ili dva puta tjedno.

Prirodni piling za masnu kožu

1 dio morske soli
1 dio limunovog soka

Pomiješajte u pastu i nježno ribajte lice 1 do 2 minute. Isprati. Zanimljivo, pomislili biste da će ovo jako isušiti vašu kožu, ali otkrio sam da zapravo ostavlja vašu kožu čistom, osvježenom i mekom. Koristite jednom tjedno za uklanjanje mrtvih stanica kože.

Maska za dubinsko čišćenje

1/2 oguljenog, pasiranog krastavca
1 žlica običnog, prirodnog jogurta

Pomiješajte sastojke i nanesite na lice (izbjegavajte područje oko očiju). Ostavite da se suši 20 minuta. Isperite toplom vodom. Koristite jednom ili dva puta tjedno kako biste uklonili mrtve stanice kože i osvježili kožu.

Kao što vidite, izrada vlastitih prirodnih domaćih recepata za njegu kože može biti vrlo jednostavna i praktična s pravim sastojcima u kući. Uostalom, ako morate pobjeći kupiti sredstvo za čišćenje, tonik, hidratantnu kremu itd., zašto se umjesto toga jednostavno ne biste opskrbili onim što vam je potrebno za izradu vlastitih proizvoda za njegu kože lica? Barem ćete točno znati što se nalazi u svakom proizvodu. Ne zaboravite baciti stare stvari nakon 7 dana i napraviti novu seriju za sljedeći tjedan. Vaša koža će vam biti zahvalna na tome.

Kratak sažetak interneta

Poput uvodnog čina za predstavu, telegraf, telefon i radio sudjelovali su u uvođenju svjetskog interneta. Internet je bez problema preuzeo

Sada izgledajte mlađe

Svatko od nas čezne za održavanjem mladolikog izgleda, energije i dobrog zdravlja bez bolesti i bolesti. Tražimo pomoć u “otkrićima