HEKLANJE

Dodavanje teksta slikama u Photoshopu

TEMU APP 100 E KUPON

Mogućnosti stvaranja slika s tekstom u Photoshopu su uzbudljive. Dodavanjem teksta svojim foto projektima moći ćete izraditi vlastite razglednice, dodati slogane foto kolažu, izraditi reklame, grafike web stranica, logotipe, znakove, foto brošure u boji, letke i još mnogo toga.

Slijedi nekoliko stvari koje možete učiniti s tekstom u Photoshopu.



Premještanje teksta

Jedna od prednosti Photoshopovog sustava slojeva je mogućnost pomicanja teksta. Zapravo, možete pomicati svako slovo riječi neovisno jedno o drugom. To korisniku omogućuje savršeno pozicioniranje teksta za najbolju kompoziciju.

3D tekstualni efekti

Iza teksta možete stvoriti sjene, dati mu teksturu ili učiniti da svijetli.

Stavite fotografije unutar teksta

S Photoshopom je lako stvoriti tekst sa slikom fotografije unutar. Drugim riječima, umjesto stvaranja jednobojne boje ili teksture, tekst možete ispuniti fotografskom slikom. Ovo je korisno samo kada radite s vrlo velikim fontovima.

Zakrivljeni tekst



Možete čak stvoriti tekst koji je zakrivljen ili je u različitim oblicima.

Možete vidjeti da su mogućnosti za uključivanje teksta u vaše slike neograničene.

Najvažnija stvar koju treba uzeti u obzir kada radite s tekstom u Photoshopu je odabrati pravi font za posao. Neki otmjeni fontovi možda neće biti dovoljno jaki da se pojave ili dobro ispišu preko zauzete slike.



Eksperimentirajte s različitim fontovima i veličinama za najbolji rezultat. Također, ako planirate ispisati svoj projekt, nemojte pretpostavljati da će se dobro ispisati jer dobro izgleda na vašem monitoru.

Ispišite svoju sliku da vidite kako tekst izgleda na papiru. Jedan od načina da se vaš tekst istakne jest korištenje opcija stapanja uključujući sjene i razne filtre.